F1: Ο Max Verstappen έγραψε ιστορία

Μόλις 17 ετών ο Max Verstappen έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα Grand Prix της F1 στις ελεύθερες δοκιμές του αγώνα στην Ιαπωνία. Όμως μία βλάβη στον κινητήρα μείωσε τη διάρκειά συμμετοχής του.

F1: Ο Max Verstappen έγραψε ιστορία
3'

Ο Μ. Verstappen έγραψε το όνομά του στο βιβλίο ιστορίας της Formula One, ως ο νεότερος οδηγός που συμμετέχει σε Grand Prix. Ο 17χρονος Ολλανδός ολοκλήρωσε 22 γύρους και ήταν 12ος ταχύτερος. Ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον συναθλητή του στην ομάδα Toro Rosso D.Kvyat και τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastian Vettel. Όμως το ντεμπούτο του τελείωσε πρόωρα αφού το μονοθέσιο είχε βλάβη στον κινητήρα.


«Έχω καπνό από τον κινητήρα - τι μπορώ να κάνω;» ρώτησε από την ενδοσυνεννόηση ο 17χρονος και του απάντησαν : «Σταμάτησε το αυτοκίνητο».

Ο Max είναι ο γιος του Jos Verstappen πρώην συναθλητής του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Michael Schumacher, και βετεράνος μετά από 107 συμμετοχές σε Grand Prix

«Στον πρώτο γύρο ήμουν λίγο νευρικός, αλλά τώρα είμαι ήρεμος», δήλωσε ο πατέρας Verstappen και πρόσθεσε: « Αυτό που κάνει τώρα είναι περισσότερο από αρκετό. Προσπαθεί να οδηγεί όσο καλύτερα μπορεί. Είμαι πολύ περήφανος».

Ο Verstappen Jnr μίλησε και για το νεαρό της ηλικίας του: «Δεν επικεντρώνομαι στην πρώτη μου εμφάνιση και στο ότι είμαι ο νεώτερος οδηγός, δεν έχει σημασία για μένα», είπε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι στο τέλος, η ηλικία δεν κάνει καμία διαφορά. Αν είσαι έτοιμος και έχεις προετοιμαστεί καλά, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Ο Sebastian (Vettel) ξεκίνησε όταν ήταν 19 και είναι στην κορυφή, μερικοί άνθρωποι μπορούν να το κάνουν πράγματα σωστά και κάποιοι όχι».

Όσο για την ατυχία του δήλωσε: «Δεν μπορώ να παραπονεθώ. Πραγματικά, μου άρεσε πολύ και αυτό ήταν ο σκοπός. Απλά ήθελα να πάρω εμπειρίες και να κάνω περισσότερους γύρους» και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές αυτή η επαφή αφορούσε την εκμάθηση του αυτοκινήτου, υπάρχουν αρκετά πράγματα, που πρέπει να μάθω και να συνηθίσω. Είναι πάντα καλό να οδηγούμε ένα μονοθέσιο της F1 ».

Ο Team Manager της Toro Rosso, Franz Tost, επιβεβαίωσε ότι ο Verstappen θα οδηγήσει στα ελεύθερα δοκιμαστικά σε όλους τους εναπομείναντες αγώνες, με εξαίρεση το Ρωσικό Grand Prix το επόμενο Σαββατοκύριακο.
«Θέλουμε να τον δούμε στο Austin, καθώς και στο Sao Paulo και το Abu Dhabi ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη σεζόν», είπε ο Tost.

Όσα δεν γνωρίζεται για τον Max

Ο Verstappen μπορεί να έκανε το ντεμπούτο του στην F1 στο Suzuka αλλά είναι πολύ μικρός για να οδηγήσει αυτοκίνητο στην πατρίδα του την Ολλανδία.

Ο Ολλανδός έχει πλέον ξεπεράσει το ρεκόρ του Jaime Alguersuari ως ο νεότερος οδηγός στην F1 για περισσότερα από δύο χρόνια

Ο πατέρας του είναι Jos Verstappen, ο αγωνίστηκε μαζί με τον Michael Schumacher στην Benetton στα μέσα της δεκαετίας του 1990

Οι πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς: Jenson Button, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen και Felipe Massa έχουν αγωνιστεί ενάντια στον πατέρα του Max, Jos, στις αρχές της δεκαετίας του 2000

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή