F1 Grand Prix Ιαπωνίας: O Vettel φεύγει ο Kvyat έρχεται

Τυφώνα περίμεναν στη Suzuka και το Ιαπωνικό Grand Prix και ήρθε. Μόνο που αυτός ήταν αλλαγών και σάρωσε τις ομάδες. Ο S. Vettel φεύγει από την Red Bull και προάγετε, στη θέση του, ο D. Kvyat.

F1 Grand Prix Ιαπωνίας: O Vettel φεύγει ο Kvyat έρχεται
2'

Με μια ανακοίνωση μέσα στη νύχτα (σε ώρες Ευρώπης), λίγο προτού ξεκινήσει το FP3 του Grand Prix Ιαπωνίας, η Red Bull Racing γνωστοποίησε ότι ο Sebastian Vettel θα φύγει στο τέλος του 2014 και ότι ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Daniil Kvyat.

Αυτό σημαίνει, με βεβαιότητα πλέον, ότι ο Vettel θα είναι οδηγός της Ferrari το 2015, μαζί με τον Kimi Raikkonen. Το ότι ανακοινώθηκε ο Kvyat ως παρτενέρ του Daniel Ricciardo στη Red Bull σημαίνει επίσης ότι ο Fernando Alonso θα μετακινηθεί τελικά στη McLaren-Honda.

Η ανακοίνωση της Red Bull αναφέρει: «Ο Sebastian Vettel μάς ενημέρωσε ότι στο τέλος του 2014 θα φύγει από την Infiniti Red Bull Racing. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Sebastian για τον απίστευτο ρόλο που έπαιξε στην Infiniti Red Bull Racing τα τελευταία 6 χρόνια. Από τότε που ήρθε στην ομάδα το 2009, ο Sebastian μαζί με την Infiniti Red Bull Racing έχει κατακτήσει 38 νίκες, 44 pole position και 8 παγκόσμια πρωταθλήματα, που περιλαμβάνουν τέσσερα οδηγών και τέσσερα κατασκευαστών. Αν συνυπολογίσουμε τις επιτυχίες του Sebastian με τη δεύτερη ομάδα της Red Bull, τη Scuderia Toro Rosso, το σύνολο ανεβαίνει στις 39 νίκες και στις 45 pole position».

«Καθώς ευχόμαστε στον Sebastian τα καλύτερα για το επόμενο στάδιο της καριέρας του, προσβλέπουμε στο μέλλον με ενθουσιασμό, καθώς ανοίγει η θέση για την επόμενη γενιά των οδηγών της Red Bull. Το πρόγραμμα νέων οδηγών της Red Bull έχει δώσει αποδεδειγμένα μεγάλα ταλέντα τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένων των Sebastian Vettel και Daniel Ricciardo, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την RB10 και έχει κερδίσει τρεις αγώνες F1 στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα. Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το 2015 στο πλευρό του Daniel θα έρθει ένα άλλο ανατέλλον αστέρι του προγράμματος νέων, ο Danill Kvyat».

Η Red Bull με αυτήν την ανακοίνωση «έκλεψε» τα φ΄ωτα ρτης δημοσιότητας από την Ferrari και τον Alonso, που πλέον δεν έχουν πολλές επιλογές παρά να προχωρήσουν, ίσως νωρίτερα από ότι ήθελαν, στις δικές τους ανακοινώσεις. Τελικά ο τυφώνας ξέσπασε στη Suzuka….

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή