F1 Grand Prix Ρωσίας: Με ένα μονοθέσιο η Marussia στο Sochi

Η ομάδα της Marussia δείχνοντας σεβασμό στον Jules Bianchi θα αγωνιστεί με ένα μονοθέσιο στο Ρωσικό Grand Prix.

F1 Grand Prix Ρωσίας: Με ένα μονοθέσιο η Marussia στο Sochi
2'

Μπορεί οι μηχανικοί της ομάδας μετά το ατύχημα του Γάλλου στη Suzuka να ετοίμασαν ένα νέο μονοθέσιο και να δήλωσαν τον Alexander Rossi για το Ρωσικό Grand Prix, όμως τελικά επέλεξαν να αγωνιστούν μόνο με τον Max Chilton.

Το μονοθέσιο του Bianchi θα παραμείνει στο γκαράζ της ομάδας με τα λογότυπα του Γάλλου. Η ομάδα υποχρεούται με συμβόλαιο να έχει δύο μονοθέσια σε κάθε GP αλλά μετά από συζητήσεις με τον Bernie Ecclestone βρέθηκε λύση για την τόσο δύσκολη στιγμή που περνά η ομάδα και ολόκληρη η Formula 1.

«Θα αγωνιστούμε με ένα μονοθέσιο κατά τη διάρκεια του Grand Prix στο Sochi ως ένδειξη σεβασμού στον οδηγό μας, Jules Bianchi, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση» αναφέρει το δελτίο τύπου της ομάδας και συνεχίζει: «Στείλαμε επιστολή στου αγωνοδίκες ενημερώνοντάς τους ότι αποσύρουμε το δεύτερο μονοθέσιο. Παρά την παρουσία του Alexander Rossi στο Sochi, του επίσημου αναπληρωματικού μας οδηγού για το 2014, η ομάδα πιστεύει ακράδαντα ότι η σωστή πορεία κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι να αγωνιστεί μόνο με τον Max Chilton.

Οι μηχανικοί του Jules έχουν ετοιμάσει δεύτερο μονοθέσιο το οποίο πέρασε τον τεχνικό έλεγχο και είναι έτοιμο για τον αγώνα. Θα παραμείνει στο γκαράζ κατά τη διάρκεια του 3ημέρου. Η ομάδα υποστηρίζοντας τον Jules και την οικογένειά του θα διατηρήσει τα λογότυπα του Jules #JB17 καθώς ο Jules μπορεί να είναι στην Ιαπωνία αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται με την Marussia».

« Δεν ξέρω πως να το περιγράψω με λόγια το πόσο με έχει διαλύσει αυτό που έγινε στον Jules» δήλωσε ο Max Chilton και πρόσθεσε: «Η υποστήριξη από την οικογένεια της F1 είναι καταπληκτική και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποστηρίξουμε την οικογένεια του Jules σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο 3ήμερο για όλη την ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για τον Jules».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή