Αυτό το Subaru Impreza έχει πολύ μεγάλη αγωνιστική κληρονομιά

Η εμφάνιση του και μόνο είναι ενδεικτική της ιστορίας του συγκεκριμένου Subaru Impreza στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Newsbomb

2'

Του Γιάννη Σκουφή

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να εκτιμήσει κανείς την αξία του συγκεκριμένου Impreza WRC. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ήταν το πρώτο Impreza που μάζεψε βαθμούς στο WRC για την Subaru. Μπορεί να μην είναι το πιο επιτυχημένο (είχε τρεις σερί νίκες στην Αυστραλία από το 1996 έως το 1998), αλλά έστρωσε το χαλί για τα επόμενα.

Πρόκειται για το αγωνιστικό με αριθμό πλαισίου 93.004 που είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση στο ράλι των 1.000 Λιμνών που είχε γίνει το 1993 στην Σουηδία. Πίσω από το τιμόνι του ήταν ο πρωταθλητής του WRC του 1981, ο Ari Vatanen.

Εκτός από τον Vatanen το συγκεκριμένο αγωνιστικό είχε περάσει από τα χέρια τόσο του Richard Burns όσο και το Colin McRae. Ακολούθησαν πολλές θέσεις στο βάθρο, αλλά και η κατάκτηση -η Subaru χρησιμοποίησε και άλλα αγωνιστικά- των πρωταθλημάτων των σαιζόν 1995, 1996 και 1997.

Στο ράλι Πορτογαλίας του 1994 ο McRae με συνοδηγό τον Ringer αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στις σωληνώσεις της υποβοήθησης του τιμονιού και το αυτοκίνητο να πάρει φωτιά. Στη συνέχεια ο Burns πήρε το αγωνιστικό και μαζί με τον συνοδηγό του Reid αγωνίστηκαν στην Ινδονησία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά και εκεί στάθηκαν άτυχοι και εγκατέλειψαν.

Με όλα αυτά στην ιστορία του ο οίκος δημοπράτησης που έχει αναλάβει την πώληση αυτού του εκπληκτικού Impreza (στις 24 Οκτωβρίου στο Artcurial της Γαλλίας) εκτιμά πως θα πετύχει μία τιμή που θα κυμανθεί από τις 450 έως τις 650 χιλιάδες ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι πως ένα Impreza WRC του αδικοχαμένου Richard Burns, με το οποίο είχε νικήσει στο ράλι Βρετανίας, είχε πωληθεί τον περασμένο Μάιο έναντι 715.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

The Voice: Παπαρίζου και Ρουβάς χόρεψαν τσάμικο – Η «Ιτιά» που τους μεράκλωσε!

Σέρρες: Ο δολοφόνος του 20χρονου κατηγορείται και για βιασμό 16χρονης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή