Σύνδεση τηλεφωνικών υποκλοπών με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Σύμφωνα με την Δικαιοσύνη οι υποκλοπές δεν σταμάτησαν το 2005 αλλά συνεχίστηκαν μέχρι τουλάχιστον το 2007!

Σύνδεση τηλεφωνικών υποκλοπών με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
3'

Ισχυρές ενδείξεις οι οποίες συνδέουν τις τηλεφωνικές υποκλοπές κρατικών αξιωματούχων αλλά και του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2004-2005 με το «σχέδιο δολοφονίας» του ιδίου που αποκαλύφθηκε από έγγραφα της ΕΥΠ και «αναφορές Ρώσων πρακτόρων» τέσσερα χρόνια μετά, φαίνεται ότι διαθέτει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Για το λόγο αυτό –σύμφωνα με πληροφορίες- οι δυο ανοιχτές δικογραφίες συνενώνονται αφού τα στοιχεία που υπάρχουν και στις δυο σοβαρότατες υποθέσεις οδηγούν τους ανακριτές που τις χειρίζονται στο εξής συμπέρασμα :

οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών αξιωματούχων, δεν σταμάτησαν το 2005 οπότε αποκαλύφθηκε το παράνομο λογισμικό της εταιρίας VODAFONE, αλλά φέρονται να συνεχίστηκαν μέχρι τουλάχιστον το 2007 (!) όταν η έρευνα για την υπόθεση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.

Μάλιστα, οι ίδιες δικαστικές πηγές επιμένουν πως για το «έργο» αυτό επιστρατεύθηκαν πλέον άλλες εταιρίες (όχι τηλεφωνικές), οι οποίες ουσιαστικά ήταν «βιτρίνες» και «έπαιξαν σκοτεινό ρόλο». Αυτό φέρεται να πιστοποιείται και από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων από την ανάκριση.

Με άλλα λόγια όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν οι ίδιες πηγές «η κατασκοπεία συνεχιζόταν κανονικά». Ένα άλλο στοιχείο που «δείχνει» διασύνδεση των δυο αυτών υποθέσεων είναι ότι οι υποκλαπείσες συνομιλίες του κ. Καραμανλή, του Ρώσου Πρόεδρου Πούτιν και του Βούλγαρου Παρβάνοφ αφορούσαν στην κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Η επίμαχη συνάντηση βέβαια πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβρη του 2006 και οι Ρώσοι απέστειλαν ομάδα στην Αθήνα το 2008, επιδεικνύοντας «χρονοκαθυστέρηση», όπως σημείωναν άλλες πηγές.

Το χρονικό των υποθέσεων

Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών εκκρεμεί μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2010 για «απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας» κατά παντός υπευθύνου, στον 3ο ειδικό ανακριτή Αθηνών και αφορά στις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων, κ.ά, το διάστημα 2004 – 2005, την περίοδο δηλαδή που η χώρα βρίσκονταν στο διεθνές προσκήνιο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχετική έρευνα είχε διενεργήσει ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Δασούλας. Το 2007 η υπόθεση των υποκλοπών είχε μπει στο αρχείο αγνώστων δραστών, καθώς η ανάκριση που είχε διενεργηθεί δεν είχε μπορέσει να ρίξει φως στην υπόθεση. Ωστόσο, το 2010 η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο κατόπιν παρέμβασης του μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τότε προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τη νέα έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο κ. Δασούλας, ο οποίος με τη συνδρομή μελών της ΑΔΑΕ κατάφερε να συγκεντρώσει στοιχεία που καταδεικνύουν εμπλοκή στην υπόθεση, υπαλλήλων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η υπόθεση των καταγγελιών για «σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή» εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών μετά την ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε ο εισαγγελέας κ. Ορνεράκης υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο φέρεται να αφορά περίοδο μεταξύ 2006-2008 και συντάχθηκε σχετική αναφορά από την ΕΥΠ το 2009 σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπουργό.

Από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή εξετάσθηκαν αξιωματικοί και διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή