Ο τρόμος του υποψήφιου βουλευτή

Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους και δεν θα ήθελα να είμαι καθόλου στη θέση τους.

Ο τρόμος του υποψήφιου βουλευτή

Να πρέπει δηλαδή να κάνω προεκλογικές ομιλίες, εμφανίσεις σε μπαλκόνια και σε ομάδες πολιτών βουτηγμένος μέσα στα γιαούρτια, τα σάπια αυγά και τις ντομάτες.

Μιλάω για τους υποψήφιους βουλευτές, τους μαρκαρισμένους από το λαό που ψήφισαν ΝΑΙ στα μέτρα της Τρόικας και που θα πρέπει τώρα να βγουν και να μιλήσουν στον κόσμο και να ζητήσουν πάλι την ψήφο του.

Μιλάω με πολλούς από αυτούς τους υποψήφιους βουλευτές τις τελευταίες ημέρες και διαπιστώνω σε όλους ένα φόβο για την ώρα που θα πάνε στο χωριό και τη γειτονιά, στο κεντρικό εκλογικό τους γραφείο στην πόλη, ή στο καφενείο της εκλογικής τους περιφέρειας, για την ώρα που θα βγουν στους δρόμους για να έρθουν σε επαφή με τους ψηφοφόρους.

Και αναρωτιέμαι πώς μπορεί να γίνει ένας προεκλογικός αγώνας από πανικόβλητους πολιτικούς γιατί όπως πολύ σωστά μου είπε βουλευτής σημερινός που αποχωρεί από την πολιτική και δεν θα μετάσχει στις εκλογές: «Φοβάμαι ότι τους επόμενους δύο μήνες μέχρι στις εκλογές θα αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση γιαουρτιών και σάπιων αυγών και ντομάτας».

Κάτι περισσότερο ίσως ξέρει ο σοφός αυτός γέροντας πολιτικός.

Θα μου πείτε : «Ηθελέστα και παθέστα» που λέγανε οι παλαιότεροι.

Από την άλλη πλευρά πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το αναμενόμενο γενικό πογκρόμ του «πονηρού πολιτευτάκια» όπως λέει και ο Σαββόπουλος.

Και βέβαια η μεγάλη πρόβα – τζενεράλε για το κράξιμο και το γιαούρτωμα της πολιτικής εξουσίας έχω την αίσθηση ότι θα γίνει στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Για να δούμε τι θα δούμε ακόμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή