Πνίξαμε την αλήθεια

Πιστεύω ότι δε μάθαμε ποτέ την αλήθεια για τη θλιβερή ιστορία με τη λίστα Λαγκάρντ. Έκαναν ότι μπορούσαν για να μπερδευτούν ή να χάσουν τα κρίσιμα στοιχεία της υπόθεσης για να μην αποκαλυφθούν πότε οι μεγάλοι και πραγματικοί στόχοι.

Το μόνο που θα μείνει τελικά απ' αυτή την ιστορία είναι μία ακόμη βαριά σκιά για το πολιτικό σύστημα της χώρας και τα ύποπτα και θολά παρασκήνιά του.

Το ερώτημα είναι ποιος και γιατί ήθελε να θάψει πολιτικά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αν τελικά δεν είναι αυτός που έβγαλε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα.

Σίγουρα δεν είναι ο Βενιζέλος που πήρε το στικάκι στα χέρια του όταν ήδη είχε γίνει η παρέμβαση για τις εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου. Οι υπόνοιες στρέφονται στον πρώην προϊστάμενο του ΣΔΟΕ και Εισαγγελέα κ. Διώτη αλλά δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα γιατί να βγάλει ο Διώτης τα ονόματα των εξαδέλφων του Παπακωνσταντίνου και τί κέρδος θα είχε από αυτή την παράνομη πράξη .

Το αυθεντικό cd που ήλθε από το Παρίσι και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους οποίους έγινε η πρώτη του ανάγνωση, η μεταγραφή στο στικάκι και η πιθανή παρέμβαση για αφαίρεση των ονομάτων έχουν χαθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Εάν δε βγάλουν τώρα από το μανίκι τους τον άσσο που μπορεί να έχουν οι δύο οικονομικοί Εισαγγελείς που ερευνούν την σκοτεινή αυτή υπόθεση τότε η ιστορία με τη λίστα Λαγκάρντ θα μπει στο πάνθεον της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου σαν μία ανεξιχνίαστη υπόθεση που εκτός των άλλων τραυμάτισε και και τη δημοκρατία αυτής της χώρας.