Ο θάνατος των δραχμολάγνων

Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε: 52,5 δισ. ευρώ η λεγόμενη μεγάλη δόση της τρόικα στην Ελλάδα μέχρι τέλος Μάρτη. Με ασήμαντο επιτόκιο και επιμήκυνση εξόφλησης.

Ο θάνατος των δραχμολάγνων


Προσθέστε 14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, κάτι που θα αποφασιστεί σήμερα-αύριο στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου θα προσδιοριστούν τα ποσά που λάβει κάθε χώρα της ευρωζώνης από το κοινοτικό ταμείο.

Και άλλα 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για αγροτικές ενισχύσεις μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.

Και 1 δισ. ευρώ ακόμα στην Ελλάδα με τη δημιουργία του Κοινοτικού Ταμείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Και «χάρισμα» άλλα 40 δισ. ευρώ περίπου από το αναμενόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους μέσα στο 2013.

Κάντε τώρα τη σούμα. Θα βρεθείτε μπροστά στο ιλιγγιώδες ποσό των 110,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα μπουν στα ελληνικά ταμεία.

Και ρωτάω τώρα, εγώ, ο απλός έλληνας πολίτης: τι θα γινόταν αν επιστρέφαμε στη δραχμή, όπως μερικοί αγωνιζόντουσαν με νύχια και με δόντια να το επιτύχουν και που αν γινότανε αυτό, όλα αυτά τα τεράστια ποσά των 110,5 δισ. δεν θα τα παίρναμε. Γιατί απλούστατα θα είχαμε βγει από την ευρωζώνη και θα είμαστε ένα απλό μέλος της ΕΕ, δηλαδή μία ακόμα «μπανανία» της Ευρώπης, τύπου Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Ας είναι λοιπόν αυτό το κείμενο ο επικήδειος των δραχμολάγνων που ήθελαν να ρίξουν τη χώρα στον πλήρη αφανισμό για να αβγατέψουν τις όποιες του καταθέσεις στο εξωτερικό σε ευρώ και δολάρια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή