Ένα «δωράκι» προεκλογικά

Εκείνο που τρέμουν Βερολίνα, Βρυξέλλες, Αμερικές και αγορές να μην συμβεί στην Ελλάδα, είναι να τους προκύψει κυβέρνηση με Τρίπρα, Λαφαζάνη και Στρατούλη.

Ένα «δωράκι» προεκλογικά

Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί όσο κι αν δυτικοφέρνει και «τροϊκίζει» ο Αλέξης, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί ούτε για μια βδομάδα, αν δεν συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες, δεν παραμερίσει μνημόνια και δεν πάρει από την αρχή αυτή την καταστροφική ιστορία που ζει η χώρα μας.

Έλα όμως που οι αριθμοί και οι προβλέψεις δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και από εκεί και πέρα με διάφορα δεκανίκια τύπου Καμμένου, Κουβέλη ή και ΚΚΕ (γιατί όχι;) να έχουμε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στη χώρα μας.

Πώς μπορεί λοιπόν να σωθεί αυτή η κυβέρνηση των Άμποτ και Κοστέλο, όπως γράφει ο φίλος Γ. Παπαχρήστος στα «Νέα»;

Με ένα καλό δώρο-στήριγμα, που θα μπορέσει η κυβέρνηση να το δείξει (προσέξτε, δεν λέω να το μεταφέρει, γιατί αυτή είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα), να το δείξει απλά στον ελληνικό λαό και να του πει: «Δείτε τι μεγάλο καταφέραμε πιέζοντας την τρόικα».

Και το δώρο αυτό της τρόικα δεν θα είναι βέβαια ένα νέο κούρεμα του χρέους (φτου κακά για Μέρκελ και Σία), αλλά μία νέα επιμήκυνση εξόφλησης του χρέους μας με παράλληλη μείωση ή ακόμα και μηδενισμό του επιτοκίου. Εκτός κι αν εγκρίνουν ένα νέο δάνειο, χωρίς όμως νέο μνημόνιο, γιατί στην περίπτωση αυτή νέου μνημονίου, κάνουν δώρο την επόμενη κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κρατήστε ημερομηνία. Πάμε στο Μάρτιο που θα συνεδριάσει το Eurogroup. Ενάμιση μήνα δηλαδή πριν τις εκλογές του Μαΐου, οπότε δείχνουν τα πράγματα θα είναι τριπλές. Δηλαδή για δημάρχους, ευρωβουλευτές και εθνικό κοινοβούλιο. Σ' αυτό το Eurogroup εγκρίνεται η τελευταία δόση των 4,5 δισ. στην Ελλάδα και προσφέρεται και το «δωράκι» που σας προανέφερα. Για να σωθεί η σημερινή κυβέρνηση και να μην υπάρξει το «πολιτικό ατύχημα» με το ΣΥΡΙΖΑ για την τρόικα.

Και για όσους είναι άπιστοι Θωμάδες, σας βεβαιώνω ότι το σχέδιο αυτό, δεν το βγάζω από το μυαλό μου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή