Μας την έχουν «στημένη» οι Αγορές

Μόλις η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να μιλάει για έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ και τα μνημόνια, τα ελληνικά spreads πήραν την ανηφόρα και ακόμα τρέχουν. Και όσο θα οξύνεται η προεκλογική περίοδος και θα παραμένει ανέφικτη η αυτοδυναμία ενός κόμματος (όπως δείχνουν τουλάχιστον τα σημερινά δεδομένα), τα spreads θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Μας την έχουν «στημένη» οι Αγορές


Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές γιατί εκεί θα την περιμένουν τα θηρία τύπου Goldman Sachs για να της δανείσουν με 7 και 8% επιτόκιο, όταν η χώρα σήμερα δανείζεται από ΔΝΤ και ΕΚΤ με 1,5 και 2%.

Θα μου πείτε δεν τα ξέρουν όλα αυτά στο Μαξίμου και στα γραφεία Χαρδούβελη και Στουρνάρα;

Και βέβαια τα ξέρουν. Όπως ξέρουν ότι οι αγορές όχι μόνο μας την έχουν «στημένη» αλλά και δεν πρόκειται να μας δώσουν ευρώ, αν δεν τους ανάψει το πράσινο φως η τρόικα. Και για να μας ανάψει το φως η τρόικα, πρέπει εμείς να έχουμε εκπληρώσει καμιά εκατοστή ακόμα προαπαιτούμενα, π.χ απελευθέρωση επαγγελμάτων και απολύσεων κ.α. Κάτι που η κυβέρνηση προφανώς προεκλογικά δεν θα τολμήσει να κάνει. Οπότε, τρέχα γύρευε και πιασ' τ' αυγό και κούρευ' το.

Σας το έχω πει πολλές φορές. Όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα ακούμε «τέρατα» (και από τις δύο πλευρές είναι η αλήθεια).
Και μέσα στα «τέρατα» είναι και αυτό το παραμύθι για δήθεν σύντομη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή