Η σκληρή απάντηση των Αγορών

«Καθίστε στα αυγά σας και μην παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι μπορείτε να βγείτε για δανεικά στις αγορές».

Η σκληρή απάντηση των Αγορών


Αυτό είναι το σκληρό αλλά ξεκάθαρο μήνυμα, που έστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση οι λεγόμενες Αγορές (μεγάλες κεντρικές τράπεζες, επενδυτικοί οίκοι, μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού κ.α) στέλνοντας πάλι τα ελληνικά spreads στα ουράνια και οδηγώντας σε απόσυρση από το ελληνικό χρηματιστήριο τα ξένα funds, που είχαν αγοράσει ελληνικές μετοχές.

Μόλις άρχισε η συζήτηση για έξοδο από το ΔΝΤ και από τα μνημόνια, για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, για πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, για μία πιθανή ακυβερνησία μετά τις εκλογές, το «θηρίο» έδειξε τα νύχια του, αποκαλύπτοντας όμως και τα απίθανα ψέματα που μας ταΐζει η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές και να διώξουμε από πάνω μας το βραχνά της τρόικα, τουλάχιστον και για το 2015.

Τα επιτόκια δανεισμού εκτός τρόικα είναι απαγορευτικά για την Ελλάδα. Και βέβαια όσο θα πλησιάζουμε στις αμφίρροπες εκλογές του Μαρτίου και η πολιτική σύγκρουση στην Ελλάδα θα αυξάνεται, τα spreads θα ανεβαίνουν την ανηφόρα, πλησιάζοντας τα επίπεδα του 2012.

Αυτή είναι η αλήθεια και είναι τουλάχιστον γελοίο να μας τροφοδοτούν με όνειρα και ελπίδες, ότι είμαστε δυνατοί και ικανοί να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες τις αγορές απελευθερωμένοι από τις δαγκάνες της τρόικα.

«Σκάσε και κολύμπα» που λένε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή