Υπόλογοι στην Ιστορία οι 152

Το βράδυ της Παρασκευής και σε 10-15 μέρες περίπου, οι 152 βουλευτές που απόμειναν στην κυβέρνηση, θα βρεθούν απέναντι στην Ιστορία και με όλα τα βλέμματα ενός οργισμένου, απελπισμένου και έτοιμου να εκραγεί λαού, στραμμένα επάνω τους.

Υπόλογοι στην Ιστορία οι 152

Την Παρασκευή θα πρέπει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μετά από δύο εβδομάδες περίπου να ψηφίσουν αν εγκρίνουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Τα ψέματα λοιπόν και οι ανέξοδοι παλικαρισμοί τελείωσαν. Δεν μπορεί δηλαδή Βάσω Παπανδρέου, Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Ανδρουλάκης και πολλοί άλλοι υπουργοί και βουλευτές να καταγγέλλουν από χθες -μέσα στο υπουργικό συμβούλιο και στη Βουλή- τον Πρωθυπουργό για μια λάθος (βλακώδη θα θέλανε ίσως να πουν, αλλά δεν το λένε) απόφαση για το δημοψήφισμα και μετά, όταν έρθει η ώρα στην ψηφοφορία για την έγκρισή του, που θα γίνει στη Βουλή, να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα.

Αλλά και μεθαύριο Παρασκευή, στην ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μπορεί όσοι μέχρι σήμερα μιλάνε για την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και υπονοούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκλήρωσε σαν πρωθυπουργός τον κύκλο του (Καϊλή, Αντωνίου κλπ.), να πουν «ναι» την ώρα της κάλπης στη Βουλή.

Ήδη από τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή, που ξεκινάει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, αναμένεται πολλοί βουλευτές να τοποθετηθούν αρνητικά στο δημοψήφισμα που έχει αναγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή