Τα vouchers του λαϊκισμού

Όλοι γελάσαμε με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων -για τα 600 ευρώ- με τις ακατάληπτες δήθεν ελληνικές λέξεις. Το θέμα όμως εκτός από το χιουμοριστικό του πράγματος, προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση. Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης.
2'

Με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε «υπόλογο» τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για το «πάρτι» που -όπως υποστήριξε- στήθηκε με τα ΚΕΚ και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προαναγγέλλοντας σκληρή μάχη στο ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες απαντήσεις.

Το βράδυ μάλιστα της Μεγάλης Παρασκευής ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για πάρτι ημέτερων, συνεχίζοντας την ρητορική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το πού πήγαν τα χρήματα από το λεγόμενο «μαξιλάρι».

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε καταλογίζοντάς του άγνοια για το πώς λειτουργεί η ελεύθερη αγορά. Παραδέχεται βέβαια πως υπήρχαν αστοχίες οι οποίες και θα διορθωθούν άμεσα. Τι συμβαίνει όμως με την συγκεκριμένη υπόθεση; Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο Newsbomb.gr ξεκαθαρίζουν πως «πρόκειται για μία ανοιχτή και καθαρή διαδικασία».

Οι πληροφορίες λένε πως όλες οι εταιρείες που έχουν συμμετάσχει ήταν πιστοποιημένες από το Κράτος ενώ μέσα σε αυτές συγκαταλέγονται και μερικά από τα μεγαλύτερα brand στον κόσμο. «Λόγω τη μαζικότητας των συμμετοχών και φυσικά της αναγκαιότητας για άμεση υλοποίηση της διαδικασίας υπήρχαν συμμετέχοντες που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις. Αυτά τα θα δούμε και θα τα διορθώσουμε άμεσα. Δεν γίνεται μία τόσο σημαντική βοήθεια για χιλιάδες συμπολίτες μας να αμαυρώνεται από αστοχίες και να γίνεται αντικείμενο από τον κ. Τσίπρα για διατηρείται στην επικαιρότητα», σημειώνουν δεικτικά στελέχη κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, όπως βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr οι πληροφορίες θέλουν το εν λόγω πρόγραμμα να χρηματοδοτείται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι που θέτει εν αμφιβόλω τους ισχυρισμούς πως η κυβέρνηση χρησιμοποίησε κρατικό χρήμα για να επιδοτήσει τους επιστήμονες. «Εάν θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο τότε θα δίναμε απ’ ευθείας επίδομα», λένε χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές. Άλλωστε για όσους αρέσκονται να ανακαλύπτουν την Αμερική, τα προγράμματα κατάρτισης αξιοποιούνται εδώ και χρόνια ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

Τώρα, το γιατί η ανάγκη να λαϊκίσει κάποιος υπερνικά την σοβαρότητα, βέβαια, είναι ένα ερώτημα που στην Ελλάδα δεν θα το απαντήσουμε ποτέ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Μητσοτάκης: Έτσι πήρα την απόφαση για lockdown - Από τον Μάιο η άρση μέτρων