Το «πρόβλημα» Κασσελάκη και το πέρασμα από τον ενθουσιασμό στην αυταπάτη

Ο Στέφανος Κασσελάκης - είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι - είναι το πιο φρέσκο πολιτικό «φρούτο» που ήρθε καλοκαιριάτικα και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά στον χώρο της κέντρο-αριστεράς και όχι μόνο.

Το «πρόβλημα» Κασσελάκη και το πέρασμα από τον ενθουσιασμό στην αυταπάτη
2'

Ουδέποτε στην πολιτική ιστορία της χώρας ένας άνθρωπος που εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά δεν είχε την ευκαιρία να «αναρριχηθεί» τόσο ψηλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η προδιαγεγραμμένη - εκτός εξαιρετικά συγκλονιστικού απροόπτου μετά και την υποστήριξη του Νίκου Παππά στο πρόσωπό του - νίκη του την Κυριακή σηματοδοτεί ένα διπλό «πρόβλημα».

Πρόβλημα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν νεοεισερχόμενο στην πολιτική, που δεν έχει άμεση σύνδεση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεντρώνει - ως βιογραφικό - αρκετά από τα χαρακτηριστικά που - αποδεδειγμένα - επέτρεψαν στον κ. Μητσοτάκη να κυριαρχήσει στο λεγόμενο μεσαίο χώρο τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, από εδώ και πέρα περιορίζεται το «πρόβλημα» για τον κ. Μητσοτάκη. Και ξεκινάει το «πρόβλημα» για τον κ. Κασσελάκη.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου και μετά ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να τοποθετηθεί επί μιας σειράς ζητημάτων και εκεί δεν χωρούν τσιτάτα. Το προφίλ του νέου, του αυτοδημιούργητου, που έχει ζήσει, σπουδάσει και δουλέψει στο εξωτερικό αποδείχθηκε εξαιρετικό «εργαλείο» για την έως τώρα πρωτοφανή πολιτική του άνοδο.

Αλλά, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Έξυπνο να «γουστάρεις» να τα βάλεις με όσους θεωρείς ότι εμπλέκονται σε κυκλώματα. Παραδικαστικά, δημοσιογραφικά και άλλα. Αν όμως δεν περιγράψεις πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων, και ρεαλιστικό μάλιστα, στα αλήθεια πιστεύεις ότι θα πείσεις;

Αν δεν περιγράψεις πως βλέπεις την Ελλάδα του αύριο πως θα θέλξεις ψηφοφόρους που αξιολογούν θετικά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη; Οι μονοήμερες αποδράσεις στη Μακρόνησο δεν θα ικανοποιήσουν το κεντρώο ακροατήριο.

Ποια είναι η θέση του κ. Κασσελάκη για το άσυλο, το πλαίσιο για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, τη ψήφο των αποδήμων; Ποιες είναι οι εθνικές προτεραιότητες - με βιώσιμο οικονομικά μοντέλο - στην Παιδεία και την Υγεία; Ποιο είναι το παραγωγικό μοντέλο που ο ίδιος βλέπει ως ιδανικότερο για την Ελλάδα;

Ο ενθουσιασμός και η αυταπάτη μένουν μεσοτοιχία και μοιράζονται τον ίδιο κήπο. Εκεί, που ο κ. Κασσελάκης καλείται σύντομα να βγει βόλτα και να δείξει την πραγματική του πολιτική «περπατησιά».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή