ΑΠΟΨΕΙΣ

Μα σε ψάχνω απεγνωσμένα, στην σουίτα μου

Μα σε ψάχνω απεγνωσμένα, στην σουίτα μου

Eίναι καλύτερο να διαβάζεις τι δεν έκανε καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακρίβεια, παρά πώς πέρασε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μπουζούκια.

Ο ήχος επιπλέει πάνω σε αφθονία ματαιοδοξίας, έρωτα, ζάλης και πάθους. Ριγμένα συναισθήματα έχει ξεβράσει ο στίχος και όπως τους κόκκους της άμμου ανακατεύεις με το δάχτυλο σου, διαμάντια και σκουπίδια θα βρεις. Αυτά είναι τα σημερινά μπουζούκια. Τα οποία περιττό να πω, πως τα λατρεύω!

Η ερώτηση αν έχει κάποιος το δικαίωμα να πάει στα μπουζούκια, είναι ότι πιο σιχαμερό έχω ακούσει. Στην ζωή σου έχεις το κλειδί των πράξεων σου, και εσύ φοράς το κοστούμι του πορτιέρη. Κατ' επέκταση είσαι δημιούργημα των συνεπειών σου. Η ταυτότητα μας είναι ο χαρακτήρας μας και όχι η δουλειά μας. Η απόδοση στη δουλειά μας, μπορεί να είναι η ταυτότητα μας.

Τα λεχθέντα μας είναι καλό να συνάδουν με τις πράξεις μας, εφόσον θέλουμε να κρινόμαστε από εκείνα. Στο παλαιό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ, πολιτικοί της χώρας επισκέπτονταν συχνά τα πολιτιστικά κέντρα. Πετώντας λουλούδια, σπάζοντας πιάτα και χορεύοντας σε πίστες. Γουστάρω, να το πω και λαϊκά, που φέρονται ως απλοί άνθρωποι.

Αναρωτιέμαι, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει χιούμορ, πως παρουσιάζεται τόσο κριντζ στα βίντεο του. Ενώ είναι νέος, γεμάτος ζωντάνια, φαίνεται τόσο απόμακρος Κωνσταντίνος Κατακουζινός. Σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό, που γεννά το αυθόρμητο μέσα από σκηνοθετημένα βίντεο.

Έχουμε δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διασκεδάζει μαζί με την σύζυγό του. Μέσα από μια φωτογραφία τους. Πώς έγινε από την βραδιά του Πρωθυπουργού να κυκλοφόρησε ένα πλάνο και από του Στέφανου Κασσελάκη όλη η νύχτα. Μέσω μιας οθόνης βέβαια, αφού επέλεξε να διασκεδάσει στην σουίτα του κέντρου. Μακρυά από τους θαμώνες. Τον κοιτούσαν από κάτω, να υψώνει την γροθιά του από το μπαλκόνι! Είναι απίστευτο πώς ένας λάθος άνθρωπος καταφέρνει να τα κάνει όλα σωστά και ένας σωστός όλα λάθος!

Πραγματικά προσπαθώ να πιέσω την σκέψη μου, να δημιουργήσει λόγους για να ψηφίσω τον Στέφανο Κασσελάκη. Τίποτα. Ούτε ελπίδα, ούτε ζωντάνια, μα ούτε κάτι ενδιαφέρον βρίσκω στην εκστρατεία του. Κυρίως ανασφάλεια τριγυρνάει στα γραφεία του.

Αν και είμαι στον χώρο της δημοσιογραφίας, όταν ακούω το όνομα «Στέφανος Κασσελάκης» το μόνο που έχει συνάφεια με την πολιτική και τις πράξεις του, είναι οι επισκέψεις σε νοσοκομεία των ελληνικών νησιών. Όλα τα άλλα που βομβαρδίζουν το κεφάλι μου σχετίζονται με την προσωπική του ζωή, την καθημερινότητα του και τα ενδιαφέροντά του. Τους σχολιασμούς του, που κακία έχουν ποτίσει, για τα βίντεο των αντιπάλων του και τις απαντήσεις σε σχόλια ανταγωνιστών.

Κάτι ουσιαστικό που να εμπεριέχει την ακρίβεια ή την εξωτερική πολιτική, δυστυχώς δεν εντοπίζω. Λυπάμαι που το λέω, αλλά θεωρώ πως είναι καλύτερο να διαβάζεις τι δεν έκανε καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακρίβεια, παρά πως πέρασε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μπουζούκια.