Με Τραμ(π) αναχωρεί ο Τζο Μπάιντεν

Η είσοδος προοικονομεί την έξοδο. Η σιγουριά δεν είναι υπεροψία. Αντιθέτως, εξάγει ασφάλεια και αποφασιστικότητα.
Με Τραμ(π) αναχωρεί ο Τζο Μπάιντεν
AP
3'

Μόλις έπεσε το σήμα έναρξης του ντιμπέιτ και είδα τον Μπάιντεν να μπαίνει, σαν να παίζει παντομίμα, έχοντας για λέξη το τραγούδι "Χαμένα" της Καίτης Γαρμπή, ήξερα τι με περίμενε. Όταν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε να μιλάει, δεν το πιστεύαμε. Τράβηξε κάποιος την πρίζα ή η σκηνή ήταν επαναφορτιζόμενη. Η νίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ήταν τόσο δεδομένη όσο ότι κάθε πρωί θα ανατείλει ο ήλιος.

Ο Τζο Μπάιντεν, έχοντας ένα μόνιμο συνεχές αχανές βλέμμα, κοιτούσε σαν Γιαπωνέζος τουρίστας τον Ντόναλντ Τραμπ, μην μπορώντας να ελέγξει τη συζήτηση. Αδυνατούσε να τον χτυπήσει στα τρωτά του σημεία, και όσο κι αν προσπαθούσαν οι φανερά προσκείμενοι σε εκείνον δημοσιογράφοι να τον δικαιολογήσουν, ήταν ανέφικτο. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε το τιμόνι της συζήτησης. Όποια κι αν ήταν η ερώτηση, έστριβε το τιμόνι είτε στο μεταναστευτικό είτε στην οικονομία.

Κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν πως κατέστρεψε με μαεστρία ό,τι έχτιζε στον συγκεκριμένο τομέα ο Τραμπ. Δημιούργησε πληθωρισμό πάνω στα ισχυρά μπετά οικονομίας που έστησε ο Τραμπ. Όλοι περίμεναν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σχολιάσει τις αστοχίες της θητείας Τραμπ, μα εκείνος έμπαινε στη διαδικασία να απαντά στην κριτική του δίνοντας περισσότερη τροφή.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε πως πλέον ουδείς σέβεται τις ΗΠΑ. Εξέφρασε πως θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε, αλλά παρατηρώντας τον Μπάιντεν να εξευτελίζει τις ΗΠΑ, αποφάσισε να τρέξει στον μαραθώνιο εκλογών. Άλλωστε, όπως απάντησε για την ηλικία του, έχει κάνει όλα τα απαραίτητα τεστ υγείας και είναι ενεργός παίκτης του γκολφ. Αυτή η λέξη αποτέλεσε ξυπνητήρι για τον Τζο Μπάιντεν. Ήταν το μόνο θέμα στο οποίο απάντησε ορθά, λέγοντας πως ο Τραμπ είναι κατάλληλος μόνο για αχθοφόρος του στο γήπεδο του γκολφ.

Ο Τραμπ επέμεινε στο μεταναστευτικό κομμάτι. Υπογράμμισε πως η κατάσταση στα σύνορα είναι ανεξέλεγκτη και οι Αμερικανοί κινδυνεύουν. Όσο για τους πολέμους, είναι πεπεισμένος πως αν ήταν εκείνος πρόεδρος, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Το Ιράν στη θητεία του δεν είχε λεφτά και έτσι η Χαμάς δεν ήταν επικίνδυνη. Επίσης, η σχέση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστή και ως αποτέλεσμα δεν θα υπήρχε ποτέ πόλεμος. Τέλος μετά από 45 λεπτά συζήτησης, ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να αναφερθεί στις καταδίκες του Τραμπ. Μάταια όμως. Ο Τραμπ γύρισε το παιχνίδι, αφού πρώτα τον διαβεβαίωσε πως δεν έχει κάνει σεξ με την Στόρμι όταν η γυναίκα του ήταν έγκυος.

Μόλις τελείωσε το debate, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα. Εκατομμυριούχοι που χρηματοδοτούσαν την καμπάνια του Τζο Μπάιντεν θέλησαν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, με τους Δημοκρατικούς να απαντούν πως αναζητούν άμεσα τον αντικαταστάτη του. Όπως όλα δείχνουν, οι Δημοκρατικοί γνωρίζουν ότι θα χάσουν αν δεν καταφέρουν να πείσουν κάποιο δυνατό πρόσωπο.

Στο κάδρο φιγουράρει ένα οικείο σε όλο τον πλανήτη: η Μισέλ Ομπάμα. Είχαν ακουστεί ξανά στο παρελθόν φήμες. Τώρα τα παρακάλια γίνονται άμεση ανάγκη, αφού σήμερα όλοι κατάλαβαν πόσο ανήμπορος, αδύναμος και άβουλος είναι ο πλανητάρχης. Γνωρίσαμε εκείνον που έχει τα κλειδιά των ζωών μας με τους ληστές να τον συναναστρέφονται χρόνια πριν. Η Αμερική κατάλαβε πολύ αργά το τεράστιο λάθος της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή