Η Ομογένεια συσπειρώνεται γύρω από το εγχείρημα της Παμμακεδονικής ΗΠΑ για ονομασία Σκοπίων
Mε τη δηλωμένη υποστήριξη του ομοσπονδιακού βουλευτή, Γκας Μπιλιράκη, μέλους του «Congressional Caucus on Hellenic Issues» και τη συσπείρωση ολοένα και περισσοτέρων ομογενειακών οργανώσεων συνεχίζεται η παγκόσμια εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ για τη συλλογή υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης απόφασης της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.
Ο ομογενής βουλευτής, γνωστός για τους αγώνες του για το Μακεδονικό θέμα στο Κογκρέσο προσυπογράφει το αίτημα (petition) της Παμμακεδονικής ΗΠΑ προς την κυβέρνηση Ομπάμα και δηλώνει: «Από την αρχή της θητείας μου στο Κογκρέσο, συνηγορώ με δυναμικό τρόπο ώστε να εξαναγκαστούν τα Σκόπια να συνεργαστούν με την Ελλάδα για την επίτευξη μιας αμοιβαίας λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της, η οποία να συμμορφώνεται με τις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες και να συνάδει με την πολιτική των Η.Π.Α. Εάν η χώρα πραγματικά επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να σταματήσει την αρνητική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και να επιδιώξει τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας, μια για πάντα!»
To «Congressional Caucus on Hellenic Issues» ιδρύθηκε το 1996 από την Carolyn B. Maloney και τον πρώην Γερουσιαστή Μιχάλη Μπιλιράκη, τον οποίο διαδέχθηκε ο γιος του Γκας. «Προσβλέπουμε στην υποστήριξη και των 130 μελών του», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δημήτρης Χατζής που έλαβε την πρωτοβουλία για την εκστρατεία. «Ο αγώνας μας διεξάγεται σε δύο επίπεδα: αφενός προσπαθούμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό των μεγάλων ΜΜΕ μέσω του διαδικτύου και να ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας ανά τον κόσμο για την ανάγκη συλλογής υπογραφών. Αφετέρου, με την υποστήριξη προσωπικοτήτων της ομογένειας με πολύχρονη εμπειρία και γνώση στο λόμπι στην Ουάσιγκτον προσεγγίζουμε Αμερικανούς πολιτικούς για να προσυπογράψουν το δίκαιο αίτημά μας. Πιστεύω πως μέχρι την περίοδο των εκλογών θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος Αμερικανός πολιτικός που προσυπέγραψε το αίτημα ήταν ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ Λου Ραπτάκης. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση ηγετικών στελεχών της ομογένειας στην έδρα της Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που έγινε με την υποστήριξη του προέδρου της Πέτρου Γαλάτουλα, όπως διαβάζουμε στο greeknewsonline.com.
«Παράλληλα με τη δημιουργία του φιλελληνικού κινήματος στους κόλπους της Αμερικανικής πολιτικής» συνεχίζει ο κ. Χατζής πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι γύρω από το εγχείρημά μας συσπειρώνονται οι ομογενειακές δυνάμεις -θα έλεγα- ίσως για πρώτη φορά γύρω από ένα εθνικό θέμα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Μετά τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου, της AHEPA, ολοένα και περισσότερες ομογενειακές οργανώσεις αλλά και προσωπικότητες προσυπογράφουν το εγχείρημά μας. Η κάθε υπογραφή προέδρου ομογενειακής οργάνωσης εκπροσωπεί -σε αρκετές περιπτώσεις- εκατοντάδες χιλιάδες μέλη τους. Κοντά μας έχει σταθεί και η Ελληνο-Αυστραλιακή κοινότητα χάρη στην κινητοποίηση του προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης-Βικτώριας Πέτρου Ιασωνίδη. Θα επιχειρήσουμε σχετική συνεργασία με ομογενειακές οργανώσεις στις υπόλοιπες ηπείρους».
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. κ. Χατζής εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όσους συμπατριώτες αγκάλιασαν το εγχείρημα κι απευθύνει έκκληση στον Ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν το αίτημα (petition).
Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια έκκληση της Παμμακεδονικής Η.Π.Α. διεξάγεται τόσο online (στο gopetition) όσο και offline με ειδικές φόρμες συλλογής υπογραφών στις οποίες έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες υπογραφές. Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται το Link https://www.gopetition.com/petitions/restoration-of-historical-truth-about-macedonia/signatures.html ή την ιστοσελίδα http://panmacedonian.info/ στην κατηγορία “Support Our Petition”. Όσοι δεν χειρίζονται το διαδίκτυο ή έχουν σχετική δυσκολία μπορούν να επικοινωνούν στο email macedoniapetition@gmail.com.