Το άγχος της Ε.Ε. για τη Λευκορωσία και την χελώνα καρέτα - καρέτα

Ένα διδακτικό και επίκαιρο άρθρο του δημοσιογράφου Κώστα Βενιζέλου από το HellasJournal περιγράφει την απύθμενη υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των απαράδεκτων τουρκικών προκλήσεων - Είναι αυτό που λέμε «καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν»

Το άγχος της Ε.Ε. για τη Λευκορωσία και την χελώνα καρέτα - καρέτα
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΑΠΕ - ΜΠΕ
1'

Γράφει λοιπόν ο δημοσιογράφος Κώστας Βενιζέλος:

«Η Ε.Ε. αποφάσισε να συζητήσει θέμα κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας. Είχε αποφασίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ασχολείται με χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, μετρά το βαθμό και την ποιότητα της δημοκρατίας διαφόρων χωρών.

Στην Ένωση ασχολούνται με την προστασία της καρέτα-καρέτα (και καλώς), πλην όμως κρατά αποστάσεις από τα όσα διαδραματίζονται στην ανατολική Μεσόγειο. Ένας πυρήνας κρατών γύρω από τη Γερμανία, δεν θέλει να ενοχληθεί η κατοχική Τουρκία. Γι’ αυτό και αποφεύγει να ασχοληθεί με την τουρκική επιθετική συμπεριφορά κατά της Ελλάδος και της Κύπρου».

Και υπενθυμίζει στη συνέχεια:

«Υπενθυμίζεται συναφώς ότι την πρώτη περίοδο, όταν η Άγκυρα αλώνιζε στην κυπριακή ΑΟΖ δοκιμάζοντας τις αντιδράσεις της Ελλάδος, η Αθήνα περιορίστηκε στα γενικά και αόριστα (στα πλαίσια της υποβάθμισης των τουρκικών ενεργειών υπήρξαν και αναφορές για λάσπες που έβρισκαν τα τουρκικά γεωτρύπανα στον κυπριακό βυθό). Αντίδραση κοντόφθαλμης αντίληψης της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο HellasJournal.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες - Πού θα σημειωθούν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή