ΚΙΝ.ΑΛ: Η αριστερή Φώφη και ο δεξιός Λοβέρδος

Η μάχη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει ξεκινήσει με την Φώφη Γεννηματά να προηγείται δημοσκοπικά και... αριστερά 

ΚΙΝ.ΑΛ: Η αριστερή Φώφη και ο δεξιός Λοβέρδος
2'

Τι εννοώ; Ας τα δούμε λίγο πιο προσεκτικά. Σύμφωνα με τα πιο φρέσκα δημοσκοπικά στοιχεία από τις τάσεις της MRB για τον Ιούλιο του 2021, προκύπτουν ενδιαφέροντα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία. Με τις διαδικασίες εκλογής αρχηγού του ΚΙΝΑΛ να έχουν δρομολογηθεί, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις των ερωτώμενων για το ποιος είναι καταλληλότερος για την θέση του προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Στο σύνολο του εκλογικού σώματος προηγείται η κυρία Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 29,9% και ακολουθεί ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 20%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 12,7% ενώ το 6,9% επιθυμεί κάποιον άλλο και το αρκετά υψηλό 30,4% δεν παίρνει θέση.

Πάμε όμως τώρα στην ταμπακιέρα που αφορά την λεγόμενη δημοκρατική παράταξη, καθώς έχει ενδιαφέρον να δούμε από ποιο κοινό αντλεί ο καθένας από τους διεκδικητές.

Μέσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ η κυρία Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50% (56,7%) και ο κύριος Α. Λοβέρδος 24,3%.

Κοινώς η Γεννηματά σαρώνει εντός του ΠΑΣΟΚ για να σας το κάνω... πενηνταράκια.

Τα υψηλότερα ποσοστά του κυρίου Α. Λοβέρδου εμφανίζονται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Η Φώφη Γεννηματά εμφανίζει υψηλά ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25%.

Τι σημαίνει αυτό το τελευταίο;

Ότι την Φώφη ο κόσμος την έχει συνδέσει με αυτό που λέμε σοσιαλδημοκρατία, ενώ τον Ανδρέα τον έχει συνδέσει με αυτό που λέμε λαϊκή δεξιά ή καραδεξιά επί το λαϊκότερον.

Κοίτα κάτι πράγματα που βγάζουν αυτές οι άτιμες οι δημοσκοπήσεις...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πελώνη: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανακοινώσεις για εστίαση, διασκέδαση με τα νέα δεδομένα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή