Ο Μητσοτάκης «κλειδώνει» ως αντίπαλο τον Ανδρουλάκη

Πολλοί το είδαν λίγοι το κατάλαβαν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού φρόντισε να στείλει ένα μήνυμα προς την Κουμουνδούρου – Δείχνει πλέον να θεωρεί ως αντίπαλό του το Νίκο Ανδρουλάκη και όχι τον Αλέξη Τσίπρα.

Ανδρουλάκης - Μητσοτάκης
Τετ-α-τετ του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2'

Για τους προσεκτικούς παρατηρητές ο πρωθυπουργός το Σάββατο από το βήμα της Βουλής υπερτόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό κάτι που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο αυτό. Αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Ανδρουλάκη για λίγα λεπτά στην είσοδο της ολομέλειας και είχαν και μια σύντομη συνομιλία. Ευχήθηκαν ο ένας στον άλλο καλά Χριστούγεννα και όπως είπαν θα τα πουν μετά τις γιορτές. Από το τετ α τετ υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Η σημαντική δημοσκοπική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και η αύξηση της δημοφιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη δημιουργούν ένα άλλο σκηνικό στο πολιτικό τοπίο με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει τον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει διατεθειμένος να… αγνοήσει την τακτική της Κουμουνδούρου.

Το εντυπωσιακό άλμα του ΚΙΝΑΛ όπως καταγράφεται στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc στο 15,2%, μόλις 4 μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ (19,2%) δυσκολεύει πολύ τα πράγματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το στοιχείο της συγκεκριμένης δημοσκόπησης που δίνει ακόμα ένα advantage στη στρατηγική Μητσοτάκη είναι ότι η δημοφίλια του Ανδρουλάκη έφτασε στο 46,4%, ακριβώς πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 52,1%. Στην τρίτη θέση είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,8% και στην τέταρτη ο Αλέξης Τσίπρας με 30,2%.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα γίνεται αντιληπτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά για αντίπαλο συνομιλητή του τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βρέχει» λεφτά την επόμενη εβδομάδα - Ποιοι πάνε ταμείο

Φάουτσι: Σαρώνει η μετάλλαξη Όμικρον - Να φοράτε μάσκα σε δημόσιους χώρους

«Ο Παναγιωτόπουλος πάει στις ταβέρνες, εγώ δεν μπορώ να κάνω μια σχέση», λέει η καταγγέλλουσα

Νίκος Βέρτης: Έτσι με πρόλαβε ο κορονοϊός – Τα νεότερα για την υγεία του

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή