Tα δύσκολα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση Ραγκούση και τα «παιδιά και τα αποπαίδια» του Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης έχει εξαγγείλει ότι θα υπάρξει σχέδιο εξυγίανσης των οικονομικών του κόμματος
Tα δύσκολα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση Ραγκούση και τα «παιδιά και τα αποπαίδια» του Κασσελάκη
2'

Εδώ και μήνες γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάπως ζόρικα. Και είναι αντικειμενικό, όπως λένε οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, διότι τα μειωμένα ποσοστά, έφεραν μειωμένη κρατική επιχορήγηση, λιγότερους βουλευτές και άρα λιγότερες εισφορές στο κομματικό ταμείο.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εξαγγείλει ότι θα υπάρξει σχέδιο εξυγίανσης των οικονομικών του κόμματος, αλλά και των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης – τα οποίοι κάποιοι νεόκοποι στην Κουμουνδούρου τα χαρακτηρίζουν «πληγή», αγνοώντας, προφανώς τον ρόλο του κομματικού Τύπου για την Αριστερά.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του κόμματος, τα οποία είναι οριακά. Γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε το σπίτι μας, ούτως ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε», είπε η Βούλα Κεχαγιά, με αφορμή την απόλυση των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μεγάλο, ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλεί η πρόταση που κατέθεσε, χθες, μιλώντας στον Σκάι, ο Γιάννης Ραγκούσης. Αναφερόμενος στο θέμα των δύο απολύσεων, μίλησε για την ανάγκη θεσμοθέτησης κι επέκτασης της «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ» και στα οικονομικά των κομμάτων - καθώς οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι δημόσιο χρήμα και προέρχονται από τη φορολογία των πολιτών κι απαιτείται πλήρης διαφάνεια στη διαχείρισή τους.

Μάλιστα, πρότεινε να αποτελέσει πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, με την κατάθεση πρότασης νόμου στη Βουλή. Μέχρι τότε, επισήμανε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, θα πρέπει πρώτοι να δώσουν στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο κόμμα και στα ινστιτούτα του, καθώς και πόσοι από αυτούς προσλήφθηκαν επί της προεδρίας του.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα το αντιμετωπίσει αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που όλο για «διαφάνεια». Γιατί στα αυτιά μας έχουν φτάσει «μουρμούρες» για «παιδιά και αποπαίδια» στη μισθοδοσία του κόμματος, αλλά και για αρκετές νέες προσλήψεις.

Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι πληροφορίες για αρκετές απολύσεις εργαζόμενων στο κόμμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή