Και μόνο που μιλάει,αγχώνονται: Τρολς και «φίλοι Κασσελάκη» τροφοδοτούν τον «πόλεμο» κατά του Τσίπρα

Είναι προφανές ότι στην Κουμουνδούρου επικρατεί μεγάλη αγωνία για τις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα

Και μόνο που μιλάει,αγχώνονται: Τρολς και «φίλοι Κασσελάκη» τροφοδοτούν τον «πόλεμο» κατά του Τσίπρα
4'

«Υπερωρίες» στα κοινωνικά δίκτυα έχουν ρίξει οι φιλικές προς τον Στέφανο Κασσελάκη, «στρατιές» των τρολς και οι «φίλοι» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας συνεχείς επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να έχουν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν ακόμα και fake news που μπορούν να καταρριφθούν με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Είναι προφανές ότι στην Κουμουνδούρου επικρατεί μεγάλη αγωνία για τις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Ζουν και κοιμούνται με αυτό το άγχος. Ακόμα και αν ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει και δηλώνει, ότι ούτε έχει μετανιώσει για την επιλογή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και σκοπεύει να την επαναδιεκδικήσει.

Ειδικά μετά το κάκιστο εκλογικό αποτέλεσμα και την τεράστια επιτυχία του πρώτου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Τσίπρα, κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Και έχουν βαλθεί να «λαβώσουν» με κάθε τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα, επιστρατεύοντας ότι ανοησία τους έρθει στο κεφάλι.

Με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, που ξεκίνησε να μιλάει για «μαύρα ταμεία» -κάτι που στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανασκευάσει μέσω των στενών του συνεργατών- για να καταλήξει στο γνωστό και αγαπημένο του κρεσέντο, περί «υπονομευτή».

Επιθέσεις από τα τρολ

Από το Σάββατο, όπου ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, πολλά από τα γνωστά «φιλοκασσελακικά» τρολ του διαδικτύου, επιδόθηκαν σε μια πρωτόγνωρη σε ένταση επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα. Κυρίως, για το γεγονός ότι αποδέχθηκε πρόταση από το Πανεπιστήμιο Koc, το οποίο είναι ιδιωτικό και χρηματοδοτείται από τον τούρκο επιχειρηματία, Aly Koc.

Στη συνέχεια, επιχείρησαν με κραυγαλέα fake news να χτυπήσουν την εν λόγω επίσκεψη – η οποία έλαβε τεράστιας δημοσιότητας από τον τουρκικό Τύπο.

Fake news, πρώτο: «Ο όμιλος Κοτς που τίμησε τον Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιοκτήτης του Oruc Reis». Η αλήθεια είναι ότι το Oruc Reis ανήκει στην κρατική Γενική Διεύθυνση ορυκτού πλούτου και εξερεύνησης (ΜΤΑ) και όχι στον τούρκο επιχειρηματία. Αρκεί μια αναζήτηση στη Wikipedia…

Fake news, δεύτερο: Ο Κοτς είναι ιδιοκτήτης της Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), που κάνει έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και του ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Έλα, όμως, που αυτή η εταιρία είναι κρατική. Πάλι την εύκολη λύση, την προσφέρει απλόχερα το διαδίκτυο.

Στη μάχη οι «φίλοι» του προέδρου

Οι χυδαίες επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, δεν περιορίζονται μόνο στους ανώνυμους ψεύτικους λογαριασμούς του διαδικτύου. Προωθούνται και από ανθρώπους που δηλώνουν «φίλοι» του Στέφανου Κασσελάκη – αφού η Κουμουνδούρου έχει πολλές φορές σπεύσει να δηλώσει ότι δεν είναι συνεργάτες του.

Πρώτος, ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος σε συνέντευξη του στο TheToc, επαναλαμβάνει και διανθίζει τη «γραμμή» του «υπονομευτή» Τσίπρα.

«Ένας πρώην πρωθυπουργός παρεμβαίνει για να πει κάτι για τη χώρα του. Δεν γίνεται κομματάρχης. Τι τον κάνει να νιώθει ότι είναι ακόμα κόμμα του; Πήγαινε λύσ’ το αυτό το πρόβλημα. Ασχολήσου με κάτι άλλο. Είσαι πρώην πρωθυπουργός, σε έχουν σε μεγάλη εκτίμηση στο εξωτερικό, άνοιξε τους ορίζοντές σου», ανέφερε, καθιστώντας σε όλους ξεκάθαρη η γραμμή της επικείμενης σύγκρουσης.

Ακόμα πιο επιθετικός, είναι ο Μάρκος Χατζησάββας, πρώην συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, τώρα εγκατεστημένος στον δεύτερο όροφο της Κουμουνδούρου.

«Διότι Αλέξη μου, υπονόμευση και μηχανορραφίες είναι όλα αυτά που “δείχνουν” εσένα…: και τα χατίρια για παραμονές “δικών σου” σε καίριες κομματικές θέσεις, και τα επεισόδια στο συνέδριο με την Όλγα Γεροβασίλη, και τώρα με το τσουβάλιασμα σε ένα κείμενο 87 αμφισβητούντων και άλλα που δεν είναι του παρόντος… Για άλλη μια φορά. δεν μπόρεσες καν να κρατήσεις μια διακριτή στάση, ακόμα κι απ’ αυτούς που έκλεψαν 11 έδρες από το κόμμα σου, για να ευτελίσουν μετά δημόσια (και εκ του αποτελέσματος) το όποιο εγχείρημά τους… Δυστυχώς μας βάζεις απέναντι και μάλιστα με τρόπο ανεπίστρεπτο! Οπότε… watch us now», αναφέρει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα