Άνοιξαν και επίσημα τζαμί στην Αθήνα - Ποιος είναι ο πρώτος Ιμάμης;

Τα είχαμε χύμα ήρθαν και τσουβαλάτα - Η επίσημη ελληνική πολιτεία συνεχίζει να ικανοποιεί τα αιτήματα των μουσουλμάνων οι οποίοι και επίσημα απέκτησαν το δικό τους τζαμί στο κέντρο της Αθήνας 

Άνοιξαν και επίσημα τζαμί στην Αθήνα - Ποιος είναι ο πρώτος Ιμάμης;
2'

Άνοιξε χθες 2/11/2020 τις πόρτες του το πρώτο επίσημο τζαμί στον Βοτανικό στην Αθήνα. Οι πρώτοι 18 μουσουλμάνοι, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, βρέθηκαν στο ισλαμικό τέμενος της Αθήνας χθες στην Ιερά οδό, όπου πραγματοποιήθηκαν 5 προσευχές.

Ωστόσο από σήμερα λόγω των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, θα επιτρέπονται εννέα πιστοί σε κάθε προσευχή. Τα εγκαίνια του τεμένους, όπως ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών θα γίνουν όταν «καταστεί δυνατή σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας». Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το τέμενος λειτουργεί από χθες, 2/11/2020, «σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ./67924 "Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19" (ΦΕΚ Β΄ 4709/23-10-2020)». Παράλληλα, το τέμενος θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άλλοι δύο υπάλληλοι. Αναμένονται δε να γίνουν ακόμα τέσσερις προσλήψεις με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, με επιλογή των προσώπων μέσω συνέντευξης.

Για τη θέση του πρώτου ιμάμη προσελήφθη επισήμως ο 49χρονος Μαροκινός Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι. Πρόκειται για Έλληνα πολίτη με καταγωγή από το Μαρόκο, ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά, και είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικομαθηματικών και Μουσουλμανικών Σπουδών. Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό χώρο, «μιχράμπ» (σ.σ.: ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη, που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή