Οι αυτόχειρες του Αιγαίου

Τέλος Ιουλίου, σύντροφοι και συντρόφισσες, καβάλησα ένα πλοίο της γραμμής για Κυκλάδες και πήγα για πέντε μπάνια.
  • Σ' αυτές λοιπόν τις πέντε ημέρες γνώρισα τους «ιδανικούς αυτόχειρες» που λέει κι ο ποιητής. Όλους αυτούς που έχουν πιάσει το ξυραφάκι στα χέρια τους κι είναι έτοιμοι να κόψουν τις φλέβες τους.
  • Τώρα θα μου πεις ποιοι είναι αυτοί και πώς τους γνώρισα. Λοιπόν, είναι ένας τύπος που έχει έναν καφενέ της κακιάς ώρας σε λιμάνι κυκλαδίτικου νησιού και πουλάει το φραπέ 8 ευρώ, το νερό 2,5 ευρώ και το αναψυκτικό 6 ευρώ.
  • Είναι ένας άλλος τύπος που έχει ταβέρνα σε ψαροχώρι άλλου νησιού και πουλάει τις τηγανιτές πατάτες 6 ευρώ, τη χωριάτικη 7 ευρώ και το ψάρι πάνω από 35 ευρώ το κιλό.
  • Τέτοιους πολλούς μπορώ να σας πω. Αυτοί λοιπόν για μένα είναι οι «ιδανικοί αυτόχειρες». Αυτοί που ουσιαστικά αυτοκτονούν φέτος. Γιατί ποιος Έλληνας θα πατήσει ξανά το πόδι του σ όλους αυτούς τους ανόητους και βλάκες που πάνε να βγάλουν τα σπασμένα τους από τους λιγοστούς πελάτες τους και δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι καιροί άλλαξαν κι ο Έλληνας πάει να κάνει 3-4 μέρες διακοπές με ελάχιστα ευρώ στην τσέπη του.
  • Αυτοί είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν και θα ζήσουν αυτοί που έχουν μειώσει κατά πολύ τις τιμές τους και παλεύουν απλά για την επιβίωσή τους αυτό το πολύ δύσκολο καλοκαίρι για όλους.