Σύντροφοι καληνύχτα

Θα σας πω σήμερα σύντροφοι και συντρόφισσες μια ιστορία που τη διάβασα σε επίσημη αναφορά του τέως επιθεωρητή των Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας κ. Κουρέρη προς τον τότε υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο.
  • Μεγαλογιατρός της Αθήνας επισκέφθηκε τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας γιατί κάποιοι μέσα από το Σώμα των Επιθεωρητών του είχαν «σφυρίξει» ότι από μέρα σε μέρα θα πήγαιναν οι ράμπο από την Επιθεώρηση Υγείας στο ιατρείο του, προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε άδεια λειτουργίας διαγνωστικών μηχανημάτων.
  • Επικοινώνησε με έναν «δικό» του επιθεωρητή και του ζήτησε να συναντηθούν. Το ραντεβού κλείστηκε νωρίς το απόγευμα σε ώρα που ο επιθεωρητής των Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας θα ήταν μόνος στο γραφείο του.
  • Ο μεγαλογιατρός μπήκε κρατώντας μιας εφημερίδα υπό μάλης. Την ακούμπησε στο γραφείο του επιθεωρητή, συζήτησαν για μερικά λεπτά και λίγο πριν φύγει ο μεγαλογιατρός είπε στον «δικό» του επιθεωρητή: «Να σου αφήσω την εφημερίδα; Εγώ την έχω διαβάσει...».
  • Ο επιθεωρητής του έγνεψε καταφατικά και ο γιατρός έφυγε. Λίγη ώρα μετά έφυγε και ο επιθεωρητής με την εφημερίδα στα χέρια του, που ήταν κάπως βαριά γιατί μέσα της ήταν τυλιγμένο ένα πακέτο με 3.000 ευρώ.
  • Το θέμα του μεγαλογιατρού είχε μόλις τακτοποιηθεί και ο έλεγχος για την άδεια λειτουργίας διαγνωστικών μηχανημάτων στο ιατρείο του δεν έγινε ποτέ.
  • Φυσικά ούτε ο επιθεωρητής ούτε ο μεγαλογιατρός ενοχλήθηκαν ποτέ γιατί δεν υπήρξε απόδειξη της παράνομης συναλλαγής τους. Όπως μου λένε και σήμερα συνταξιούχοι του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας τέτοιες ιστορίες υπάρχουν πολλές και σήμερα. Αλλά αυτή η Ελλάδα, η άρρωστη, η σκουριασμένη δεν μπορεί άλλο να υπάρχει μέσα στην ευρωζώνη. Ή θα πρέπει να πούμε μεταξύ μας καληνύχτα σύντροφοι και να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν μέχρι τον πάτο του πηγαδιού ή θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να πολεμάνε τέτοιες καταστάσεις. Αλλιώς δεν πάει πουθενά το πράγμα.