Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσφέρει 10 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει ουκρανικές ρίζες καθώς η γιαγιά του γεννήθηκε στην Οδησσό. 

Λεονάρντο Ντι Κάπριο
H προσφορά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι η μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει στην Ουκρανία μέχρι τώρα
AP
2'

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο δώρισε το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας η οποία μάχεται ενάντια στη ρωσική εισβολή τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο 47χρονος ηθοποιός έχει προσωπική σύνδεση με τη χώρα που πλήττεται από τον πόλεμο, καθώς η γιαγιά του, Helene Indenbirken, από την πλευρά της μητέρας του, γεννήθηκε στην Οδησσό -ως Jelena Stepanovna Smirnova- προτού μεταναστατεύσει με τους γονείς της το 1917 στη Γερμανία, οπου γεννήθηκε η μητέρα του διάσημου ηθοποιού.

Ο Ντι Κάπριο ήταν ιδιαίτερα δεμένος με τη γιαγιά, που όπως είναι γνωστό, στήριζε πάντοτε την πορεία του και τις αποφάσεις του στον κινηματογράφο. Συνήθιζε μάλιστα να τον συνοδεύει στις πρεμιέρες πολλών ταινιών του, μέχρι που εκείνη «έφυγε» από τη ζωή το 2008, σε ηλικία 93 ετών.

Σύμφωνα με το Polish News, η δωρεά του ηθοποιού στην Ουκρανία ανακοινώθηκε από το Διεθνές Ταμείο του Βίσεγκραντ και προορίζεται για ανθρωπιστική βοήθεια.

Θυμίζουμε ότι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν είναι ο μοναδικός σταρ του Χόλιγουντ που δωρίζει χρήματα στην Ουκρανία. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό η γεννημένη στην Ουκρανία, Μίλα Κούνις και ο σύζυγός της, Άστον Κούτσερ πρόσφεραν το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Χρήματα έχουν δωρίσει επίσης οι Metallica, o Ράιαν Ρέινολντς και η Μπλέικ Λάιβλι, όπως και το γνωστό supermodel, Τζίτζι Χαντίντ η οποία δήλωσε πως θα δωρίσει όλα τα έσοδα από τις εμφανίσεις της στις Εβδομάδες Μόδας.

Η δωρεά του Ντι Κάπριο είναι η μεγαλύτερη που γίνεται από κάποιον σταρ μέχρι αυτή τη στιγμή.

Με πληροφορίες από Ιndependent και Polish News


Διαβάστε επίσης:

Χένρι Κάβιλ: Ο «Witcher» προβάρει κοστούμι κατασκόπου στη νέα ταινία «Argylle»

O νέος «Μπάτμαν» στην κορυφή του ελληνικού box office

Νεκρή στα 22 της η τραγουδίστρια και YouTuber, Lil Bo Weep

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή