Ο Ρόμπιν Σάρμα αποκαλύπτει τις δύο «κακές» λέξεις που δεν λένε ποτέ οι μεγάλοι ηγέτες

Ο Ρόμπιν Σάρμα είναι επιδραστικός συγγραφέας και ο διάσημος μέντορας δισεκατομμυριούχων, κορυφαίων αθλητών και αρχηγών κρατών
Ρόμπιν Σάρμα
Ο Ρόμπιν Σάρμα σε συμβουλεύει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς αυτές τις δύο «κακές» λέξεις
Διόπτρα
4'

Ο Ρόμπιν Σάρμα βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας για το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο πλούτος που δεν αγοράζεται με χρήμα» που κυκλοφορεί και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην υπογράφουσα, ο διάσημος μέντορας και ειδικός στην προσωπική ανάπτυξη, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε την φράση που δεν θα ακούσει ποτέ κανείς να βγει από τα χείλη των μεγάλων ηγετών.

«Θα προσπαθήσω»: Δύο «κακές» λέξεις σύμφωνα με τον Ρόμπιν Σάρμα

«Σταμάτα να χρησιμοποιείς αυτές τις δύο "κακές" λέξεις. Όταν σε παροτρύνει κάποιος να κάνεις κάτι και του απαντάς "θα προσπαθήσω" ,σημαίνει ότι "δεν ενδιαφέρομαι" ή ότι "είμαι πολύ φοβισμένος να μπω σε ένα (όποιο) παιχνίδι". Ή ότι "δεν πιστεύω στον εαυτό μου" ή ότι "δεν θέλω να θεωρηθώ υπεύθυνος, να φέρω ευθύνη" για κάτι άρα "είμαι ευθυνόφοβος". Η απάντηση "θα προσπαθήσω" σημαίνει ότι δεν κάνω καμία επένδυση, ότι δεν θέλω καμία δέσμευση. "Πώς θα ζήσω μία υπέροχη ζωή όταν θα προσπαθώ να κάνω διάφορα πράγματα;". Δεν σημαίνει ότι πρέπει να λες "ναι" σε όλα. Ποτέ δεν θα ακούσεις τους μεγάλους ηγέτες να λένε "θα προσπαθήσω". Οι μεγάλοι ηγέτες, οι μεγάλοι πολεμιστές δεν πάνε στη μάχη λέγοντας "θα προσπαθήσω". Λένε "θα πάω να κάνω τη δουλειά, πάω να το τελειώσω"».

«Το "θα προσπαθήσω" δεν είναι καν υπόσχεση, είναι μια δικαιολογία για να βγάλεις τον εαυτό σου από τη θέση της όποιας προσωπικής ευθύνης και υποχρέωσης. Αποφεύγεις κάτι και αυτό είναι δειλία. Όταν έγραφα αυτό το βιβλίο δεν είπα στον εαυτό μου "θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο βιβλίο μου μέχρι τώρα". Αν είναι ή όχι, το αποφασίζουν οι αναγνώστες μου. Και από όσο λένε πρόκειται για το καλύτερο βιβλίο μου μέχρι τώρα. Πριν ξεκινήσω να το γράφω- και κατά τη διάρκεια της συγγραφής- δεν είπα στιγμή "θα προσπαθήσω να το κάνω καταπληκτικό". Είπα ότι "θα κάνω τη δουλειά, θα το κάνω!", εξήγησε ο Ρόμπιν Σάρμα.

Ο πλούτος που δεν αγοράζεται με χρήμα

Νο1 best seller των New York Times

Για πολλούς ανθρώπους ο Ρόμπιν Σάρμα έχει πλέον καθιερωθεί ως μέντορας και συνοδοιπόρος στην πορεία της ζωής τους. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από ενενήντα δύο γλώσσες και διαλέκτους, ενώ ο ίδιος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα ηγεσίας παγκοσμίως.

Μετρώντας πάνω από τριάντα χρόνια συγγραφής, στο νέο του βιβλίο συνεχίζει να μεταδίδει τη φιλοσοφία του και επικεντρώνεται στο θέμα του πλούτου.

Τι μπορεί, λοιπόν, να μας εξασφαλίσει την ιδανική ζωή; Ο Σάρμα έρχεται να διαψεύσει ότι αυτό που θα μας δώσει τελικά την ευτυχία είναι τα χρήματα. Σίγουρα η οικονομική άνεση είναι κάτι που αφορά την ποιότητα της ζωής μας, όμως δεν είναι η μοναδική μορφή πλούτου… Υπάρχουν άλλες επτά!

Η άνοδος σε μια κοινωνικά κατασκευασμένη κλίμακα επιτυχίας δεν είναι η απάντηση για μια ευτυχισμένη ύπαρξη. Ούτε η απόκτηση τεράστιων χρηματικών ποσών ούτε και το να επιδιώκουμε να έχουμε όσα έχουν οι άλλοι.

Ο Ρόμπιν Σάρμα μέσω των κεφαλαίων του βιβλίου, που λειτουργούν σαν μικρές καθημερινές συνεδρίες συμβουλευτικής, μας καλεί να εξερευνήσουμε όλες τις μορφές πλούτου που μπορούν να δώσουν νόημα και να ομορφύνουν τη ζωή μας.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο

ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Στον Πλούτο που δεν αγοράζεται με χρήμα παρουσιάζεται μια εντελώς νέα φιλοσοφία που θα αλλάξει τη ζωή σας και μια μεθοδολογία για να απολαμβάνετε μια πραγματικά πλούσια ζωή, με προσωπική δύναμη, ασυνήθιστη αυθεντικότητα, εξαιρετικά ικανοποιητική εργασία και έναν όμορφο τρόπο ζωής που θα σας κάνει να νιώσετε πως σας έχει χαμογελάσει η τύχη.

Βασισμένο στο μαθησιακό μοντέλο των 8 Μορφών Πλούτου, το οποίο ο Robin Sharma –θρυλικός ειδικός στην προσωπική ανάπτυξη και διάσημος μέντορας δισεκατομμυριούχων, κορυφαίων αθλητών και αρχηγών κρατών– έχει διδάξει στους πελάτες του με μεταμορφωτικά αποτελέσματα, το αριστούργημα αυτό είναι βέβαιο ότι θα γίνει ο καθημερινός οδηγός σας για να απολαμβάνετε μια ονειρεμένη ζωή.
Ανακαλύψτε τις κρυμμένες συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε την πλουσιότερη δυνατή ζωή για να μη μετανιώνετε μια ζωή για τις προοπτικές που δεν αξιοποιήσατε.

Διαβάστε επίσης

Πολιτιστική ατζέντα: Η επιστροφή του Νικ Κέιβ, ο νέος Λάνθιμος και το πρώτο ραντεβού στο Ηρώδειο

Δεν φαντάζεστε ποιο είναι είναι το πιο σπάνιο και ακριβότερο μουσικό άλμπουμ

Dave Mustaine, θα δούμε ποτέ τους Megadeth στην ίδια σκηνή με τους Metallica;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή