Βρυξέλλες: Πορεία διαμαρτυρίας κατά των πλουσίων

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα το πρωί στα πολυτελή προάστια των Βρυξελλών, μετά την αποκάλυψη ότι πλούσιοι ξένοι, όπως ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, μετακομίζουν στο Βέλγιο για να φορολογούνται λιγότερο.
Βρυξέλλες: Πορεία διαμαρτυρίας κατά των πλουσίων
1'

Στόχος της διαδήλωσης ήταν να διαμαρτυρηθούν στα μέτρα λιτότητας και να διεκδικήσουν δικαιότερη φορολόγηση. «Να βρουν λύσεις μέσω της επανεκκίνησης της οικονομίας ή της δημιουργίας θέσεων εργασίας» ήταν τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Η πορεία ξεκίνησε από το Ιξέλ, το πολυτελέστερο προάστιο των Βρυξελλών προκαλώντας τη δυσφορία των καταστηματαρχών που για πρώτη φορά αναγκάστηκαν να κλείσουν τα πολυτελή καταστήματα φοβούμενοι επεισόδια. Η πρωτεύουσα του Βελγίου γνώρισε αφόρητο μποτιλιάρισμα κατά τη δίωρη πορεία των διαδηλωτών.

Στόχος των διαδηλωτών είναι ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης των ειδών πολυτελείας Louis Vuitton, o οποίος μετακόμισε στο Βέλγιο προκειμένου να φορολογείται λιγότερο, αφού ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απειλεί ότι θα φορολογήσει με 75% όλους τους Γάλλους που έχουν περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο. Ο Αρνό είναι ο πλουσιότερος Ευρωπαίος πολίτης με περιουσία πάνω από 3,2 δις ευρώ και τα ετήσια εισοδήματά του είναι πάνω από 10,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή