Η Ουκρανία στο επίκεντρο της επικοινωνίας Ομπάμα - Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και συζήτησαν μια πιθανή επίλυση της κρίσης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

Η Ουκρανία στο επίκεντρο της επικοινωνίας Ομπάμα - Μέρκελ
1'


Οι Ομπάμα και Μέρκελ συζήτησαν τη δυνητική λύση στην κρίση της Ουκρανίας την οποία πρότεινε ο αμερικανός πρόεδρος στον ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πουτιν, όπως σημείωσε ο αμερικανός αξιωματούχος. Σύμφωνα με αυτήν η Ρωσία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία πίσω στις βάσεις και θα επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να εξασφαλίσουν την προστασία των δικαιωμάτων των Ρώσων, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος. Ο Ομπάμα συζήτησε επίσης με την Μέρκελ ότι αυτή η λύση θα περιλαμβάνει την άμεση συνεργασία της Ρωσίας με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο αμερικανός αξιωματούχος είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G-8 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι της Ρωσίας, τον προσεχή Ιούνιο, εκτός εάν υπάρξει ρωσική αντιστροφή στην κρίση της Ουκρανίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή