Το Παρίσι ίσως ακυρώσει την πώληση των Mistral στη Ρωσία

Η κυβέρνηση της Γαλλίας «ενδέχεται να εξετάσει» την ακύρωση της πώλησης γαλλικών πολεμικών πλοίων τύπου Mistral στη Ρωσία «εάν ο (πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ) Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, υπογραμμίζοντας ότι και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί επίσης να αποφασίσουν την επιβολή κυρώσεων.
Το Παρίσι ίσως ακυρώσει την πώληση των Mistral στη Ρωσία
1'


«Εάν ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε, μπορεί να εξετάσουμε την ακύρωση αυτών των πωλήσεων, αλλά θα ζητήσουμε από τις άλλες (χώρες της ΕΕ) να επιβάλουν ανάλογες κυρώσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Η Γαλλία είχε συμφωνήσει να πωλήσει δύo πολεμικά πλοία Μιστράλ στη Ρωσία το 2011 έναντι τιμήματος 1 δισεκ. δολαρίων και πλέον.
Ο ίδιος επισήμανε πως αυτές οι κυρώσεις θα ενταχθούν σε ένα «τρίτο επίπεδο κυρώσεων» σε βάρος της Ρωσίας.

Εξάλλου μια ρωσική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Γαλλία ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη των υπουργών Αμύνης και Εξωτερικών, η οποία αναμενόταν να γίνει αύριο Τρίτη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε προειδοποιήσει το Σάββατο πως το Παρίσι θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Μόσχα στο πλαίσιο του «τρίτου επιπέδου» των κυρώσεων εάν η Ρωσία δεν λάμβανε μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος: Δεν αποκλείονται κυρώσεις και κατά του Πούτιν

Η Μόσχα αναγνώρισε την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος

Τουρτσίνοφ: Το Κρεμλίνο έχει καταληφθεί από «πανικό»

Ο Γκορμπατσόφ χαιρετίζει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Το NATO καλεί τη Ρωσία να μην προχωρήσει στην προσάρτηση της Κριμαίας

Ομπάμα: «Σκωτσέζικο» ντουζ για τις κυρώσεις και την επίλυση της κρίσης

Η πρώην πρωθυπουργός Τιμοσένκο προειδοποιεί την Κριμαία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή