Ρωσία: Απογοητευτική η απόφαση των ΗΠΑ

Ανησυχητική και απογοητευτική χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τη λειτουργία της πρεσβείας της Συρίας στην Ουάσινγκτον και συριακών προξενείων σε άλλες πόλεις.

Ρωσία: Απογοητευτική η απόφαση των ΗΠΑ
1'

«Οι αμερικανοί εταίροι μας στερούν ουσιαστικά οι ίδιοι από τον εαυτό τους το ρόλο του συναναδόχου της διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης στη Συρία και παίζουν θέλοντας ή μη το παιγνίδι της ριζοσπαστικής συριακής αντιπολίτευσης, στις τάξεις της οποίας μάχονται τρομοκράτες που συνδέονται με την αλ-Κάιντα», υπογράμμισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Η επιδείνωση των αμερικανορωσικών σχέσεων τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της Ουκρανίας έχουν επισκιάσει τις προσπάθειες των δύο χωρών να μεσολαβήσουν για μια ειρηνευτική συμφωνία στη Συρία, όπου ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται για τέταρτη χρονιά.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως οι ενέργειες της Ουάσινγκτον έχουν στόχο να υπάρξει "αλλαγή καθεστώτος" και να ανατραπεί ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο η Ρωσία υποστηρίζει.

«Ο στόχος της αλλαγής καθεστώτος στη Δαμασκό υπερισχύει της αποστολής να αφοπλισθεί η Συρία από τα χημικά όπλα της και να βοηθηθούν εκατομμύρια Σύροι που έχουν υποφέρει από την ένοπλη σύγκρουση», αναφέρει το υπουργείο στον ιστότοπό του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή