ΗΠΑ: «Καλή» η κατάσταση της γυναίκας που μολύνθηκε με τον Έμπολα

Η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας, η οποία εργαζόταν σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας των ΗΠΑ και μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα, είναι «καλή», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Texas Health Presbyterian Hospital.

ΗΠΑ: «Καλή» η κατάσταση της γυναίκας που μολύνθηκε με τον Έμπολα
1'

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφερόταν ότι η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας Νίνα Φαμ, 26 ετών, ήταν σταθερή.

Η Φαμ διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα λίγες ημέρες αφότου πέθανε ο Λιβεριανός ασθενής που φρόντιζε και είχε προσβληθεί από τον Έμπολα.

Προκειμένου να σωθεί η νεαρή νοσοκόμα λαμβάνει πλάσμα αίματος από τον γιατρό Κεν Μπράντλι, που νίκησε τον Έμπολα. Ο Μπράντλι είχε προσβληθεί από τον Εμπολα ενώ βρισκόταν στη Λιβερία. Ο γιατρός είχε ακολουθήσει αγωγή με πειραματικό φάρμακο και θεραπεύτηκε.

Την πληροφορία για την προσφορά πλάσματος από τον Μπράντλι επιβεβαίωσαν τα στελέχη της μη- κυβερνητικής οργάνωσης για την οποία εργαζόταν ο γιατρός. Ο ίδιος είχε προσφέρει αίμα και για τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν ο οποίος τελικά πέθανε από τον Έμπολα.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφόνησε τα τρία παιδιά της αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή