Ρούλα Πισπιρίγκου: Μπορεί να αλλάξει στάση στη φυλακή; Ποια δεδομένα έχουν αλλάξει

Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες για τη συγκέντρωση στοιχείων που θα συνδέουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου με τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας και το θάνατο των δύο άλλων άτυχων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μπορεί να αλλάξει στάση στη φυλακή; Ποια δεδομένα έχουν αλλάξει
Intime News
3'

Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες για τη συγκέντρωση στοιχείων που θα συνδέουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου με τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας και το θάνατο των δύο άλλων άτυχων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί μάρτυρες που θα μπορούσαν να «φωτίσουν» τον τρόπο με το οποίο η 33χρονη κατηγορούμενη προμηθεύτηκε την κεταμίνη, την ουσία με την οποία φέρεται να δολοφονήθηκε το παιδί.

Έτσι, η έρευνα επικεντρώνεται στις ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατασχεθεί, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που θα μπορούσαν να «δείξουν» πως η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Οι Αρχές ποντάρουν στην εκτίμηση ότι η 33χρονη μπορεί να είχε κάνει διαδικτυακή «έρευνα αγοράς» ή ηλεκτρονικές αναζητήσεις για τη δράση θανατηφόρων ουσιών.

Στο μικροσκόπιο έχουν ήδη μπει τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εν αναμονή των πορισμάτων των ιατροδικαστών για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, ο άλλος τρόπος για να διαλευκανθούν οι υποθέσεις είναι να «σπάσει» η κατηγορούμενη και να ομολογήσει. Η ίδια από την πρώτη στιγμή αρνείται τις σε βάρος της κατηγορίες.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν εντούτοις ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει από την ημέρα της σύλληψής της. Και ίσως η αλλαγή των δεδομένων αυτών να μπορούσε να αλλάξει τη στάση της κατηγορούμενης, η οποία πάντως μέχρι σήμερα παραμένει αδιάλλακτη επιμένοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των τριών παιδιών της.

Ένα δεδομένο που άλλαξε ήταν το «σοκ της προφυλάκισης» που υπέστη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι δεν θα καταλήξει στη φυλακή γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Έμπειροι αστυνομικοί σημειώνουν ότι έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν κατηγορούμενοι που αρχικά δεν ομολογούσαν και κρατούσαν σκληρή στάση, τελικά να αλλάξουν «ρότα», μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης και αφού συνειδητοποιήσουν ότι έχουν καταλήξει στη φυλακή.

Ένα δεύτερο δεδομένο που έχει αλλάξει είναι η στάση του συζύγου της. Η 33χρονη μέχρι τη στιγμή της σύλληψής της εμφανιζόταν να λαμβάνει τη στήριξη του συζύγου της, ο οποίος σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις υιοθετούσε όλα όσα υποστήριζε. Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε άρδην στάση και υιοθέτησε τις κατηγορίες σε βάρος της γυναίκας του.

Ένα ερώτημα είναι επίσης εάν η ρήξη μεταξύ της 33χρονης και του συζύγου της μπορεί να φέρει στην επιφάνεια νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να «φωτίσουν» την έρευνα.

Τα στηρίγματα της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι η μητέρα, η αδερφή της και φυσικά οι νομικοί της εκπρόσωποι.

Έμπειροι αστυνομικοί σημειώνουν, πάντως, ότι η αλλαγή στάσης –εάν ποτέ συμβεί- είναι πιθανότερο να έρθει μετά από κάποιους μήνες. Και αυτό διότι η ίδια μπορεί να πιστεύει ακόμα ότι η μη ομολογία της μπορεί να τη ρίξει στα «μαλακά» όταν έρθει η ώρα της δίκης, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχουν βρεθεί αδιάσειστα στοιχεία που να τη συνδέουν με την προμήθεια της κεταμίνης.

Κανείς, ωστόσο, δεν ξέρει προσώρας τι στοιχεία μπορεί να προκύψουν από την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. Το συμπέρασμα από τα μέχρι στιγμής δεδομένα (αν και η έρευνα είναι σε εξέλιξη) είναι ότι στα δύο παιδιά δεν χορηγήθηκε κεταμίνη, με πιθανότερη εκδοχή αυτή του ασφυκτικού θανάτου.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει πέσει σε κατάθλιψη - Τι λένε κρατούμενες στις φυλακές Κορυδαλλού

Πάτρα: Το βίντεο που δημοσίευσε ο Μάνος Δασκαλάκης λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Μάνος Δασκαλάκης: Στην ανακρίτρια για να καταθέσει για την υπόθεση της Πάτρας

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή