Κουφονήσια: Η επίσημη θέση του Λιμενικού για τις σορούς – Νεκροψία στον Πειραιά

Κουφονήσια: Θρίλερ με δυο σορούς αγνώστων στοιχείων, εκ των οποίων η μία ανήκει σίγουρα σε ενήλικα άνδρα, που βρέθηκαν στο Κάτω Κουφονήσι μέσα σε σακούλα να πλέουν στη θάλασσα.
Κουφονήσια: Η επίσημη θέση του Λιμενικού για τις σορούς – Νεκροψία στον Πειραιά
Στον Πειραιά θα διαλευκανθεί η υπόθεση των δυο σορών που βρέθηκαν στα Κουφονήσια.
Φωτογραφία αρχείου / ΑΠΕ-ΜΠΕ
2'

Ένα μακάβριο εύρημα του καπετάνιου μιας θαλαμηγού, προκάλεσε αναστάτωση στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου (27/8) στη θαλάσσια περιοχή Φυκιό στο Κάτω Κουφονήσι, βρήκε μια σακούλα με δυο σορούς και ενημέρωσε τις Αρχές. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο μακάβρια, καθώς οι σοροί ήταν σε τόσο προχωρημένη σήψη που αρχικά ήταν δυσδιάκριτο το αν είναι μία ή δύο ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν ανήκουν και οι δυο σε ανθρώπους.

Όπως έγινε γνωστό, η μία εκ των δύο ανήκει σε ενήλικα άνδρα ενώ για τη δεύτερη πιθανολογείται πως μπορεί να ανήκει ακόμα και σε ζώο. Το Λιμενικό το βράδυ του Σαββάτου (27/8) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου επιβεβαιώνεται η ύπαρξη των δυο σορών αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί η δεύτερη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Νεκροτομείο Πειραιά θα διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή, έτσι ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Η ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ¨Φυκιό¨ Κάτω Κουφονησίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή