ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
Σβουρδάκου στο Newsbomb: Όσο πιο μικρή η ηλικία τόσο μεγαλύτερα έσοδα
Η Δρ. Εγκληματολογίας με ειδικότητα ανάλυση προφίλ δραστών, Δέσποινα Σβουρδάκου, αναλύει στο Newsbomb.gr τον σκληρό κόσμο της μαστροπείας στην Ελλάδα αλλά και το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε η 12χρονη από τα Σεπόλια
Η υπόθεση στα Σεπόλια έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με νέες αποκαλύψεις να έρχονται κάθε μέρα στο φως σχετικά με τη δράση του 53χρονου Ηλία Μίχου, τη μαστροπεία στο διαδίκτυο αλλά και τα όσα βασανιστικά ζούσε η 12χρονη, τόσο μέσα στην οικογένειά της, όσο και στα χέρια των παιδοβιαστών.
Η Δρ. Εγκληματολογίας με ειδικότητα ανάλυση προφίλ δραστών, Δέσποινα Σβουρδάκου, μίλησε στο Newsbomb.gr και εξήγησε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό εξηγώντας πόσο σκληρή είναι η κοινωνία στην οποία ζούμε.
«Πολύ σκληρό case study. μια ανεπανάληπτη μελέτη περίπτωσης η οποία όμως δεν μας κάνει να πέφτουμε από τα σύννεφα. Το τράφικινγκ ανηλίκων δεν είναι κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά, η πορνεία – μαστροπεία», είπε αρχικά.
Αναφέρθηκε μάλιστα σε έρευνες που είχε πραγματοποιήσει όπου αποκαλύπτουν τον σκληρό κόσμο των παιδοβιασμών και της μαστροπείας:
«Μέσα από τις 2 μεγάλες έρευνες που έγιναν στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού και στο σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων – Αυλώνας, μέσα στα ποιοτικά στοιχεία που συλλέξαμε ήταν η εκμετάλλευση ανηλίκων από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες – κυκλώματα, οι οποίες χρησιμοποιούσαν νεαρά αγόρια και κορίτσια, ειδικά κορίτσια, με στόχο τον παράνομο πλουτισμό. Όσο πιο νεαρή μικρή η ηλικία των κοριτσιών, τόσο πιο μεγάλα έσοδα είχαν τα μέλη της ομάδας και δη τα αρχηγικά μέλη. Δηλαδή τα ανήλικα κορίτσια και σε κάποιες περιπτώσεις και αγόρια είναι εργάτες και φέρνουνε έσοδα στα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας, η οποία έχει διάρθρωση, αρχηγό υπαρχηγό μέλη, συνοδούς που προστατεύουν αλλά και επιβλέπουν τα παιδιά – εργάτες, τα οποία πρέπει να πάνε στο ραντεβού και να πραγματοποιήσουν τις ανήθικες – ανάρμοστες πράξεις και σκέψεις των δραστών και τα έσοδα πάνε όλα στην ομάδα και δη στον αρχηγό».
«Αυτά είναι τα αδικήματα των φτωχών. Όπου φτώχεια και έγκλημα, Τα πρώτα αδικήματα είναι διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία»
Ενδοοικογενειακή βία στην οικογένεια της 12χρονης
Η κυρία Σβουρδάκου αναφέρθηκε στο οικογενειακό περιβάλλον της 12χρονης, τονίζοντας πως στις οικογένειες που ζουν υπό οικονομική ανέχεια, είναι μπλεγμένοι στα ναρκωτικά και δεν έχουν στοιχεία μόρφωσης, το αποτέλεσμα είναι η βία στην καθημερινότητά τους.
«Υπάρχει ενδοοικογενειακή βία στην οικογένεια της 12χρονης. Ο πατέρας είναι παραβατικός, μπαινοβγαίνει στις φυλακές για διάφορα αδικήματα. Κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά τη σύζυγο και τα παιδιά και αυτή αναπαράγει τη βία που έχει υποστεί. Ενδοοικογενειακή βία σε όλες τις μορφές και σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Βασικό τρίπτυχο παραγόντων για το συγκεκριμένο case study είναι η οικονομική ανέχεια – φτώχεια, η χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ και η απουσία μόρφωσης. Το αποτέλεσμα, η βία στην καθημερινότητα των πρωταγωνιστών».
Η Δέσποινα Σβουρδάκου, βλέπει την υπόθεση «κεκλεισμένων των θυρών» και «εισβάλλει» στα βιώματα της 12χρονης, η οποία ζούσε μέσα στην παρέκκλιση, παρανομία και το περιθώριο που την είχε τοποθετήσει η οικογένειά της.
Όπου υπάρχει φτώχεια υπάρχει και παρέκκλιση και θυματοποίηση των ανηλίκων.
«Πολύ» δυνατός «εγκληματίας» κατά την μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ σκότωσε με όπλο τον αστυνομικό που τον συνόδευε. Αυτός ο επαγγελματίας «εγκληματίας» είναι δημιούργημα της ενδοοικογενειακής βίας, της παραβατικότητας των γονέων και της αδιαφορίας της κοινωνίας και της πολιτείας.
Άρα τι «ταβάνι» έχει το κοριτσάκι; Της παρέκκλισης, της παρανομίας και του περιθωρίου.
«Η βία δεν έχει κόμματα και χρώματα»
Η εγκληματολόγος περνάει ένα πολύ δυνατό μήνυμα! Η βία είναι βία και δεν έχει ούτε κόμμα, ούτε χρώμα και θα πρέπει να απασχολεί τους πάντες ώστε να μην υπάρχουν πλέον άλλα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην κοινωνία μας.
«Η βία δεν έχει κόμματα και χρώματα. Δεν είναι ο Μίχος ο μόνος που εκμεταλλεύεται γυναίκες, ανθρώπους, και καταστάσεις. Σαφώς και υπάρχουν κι άλλοι. Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη περίπτωση για πολιτικούς λόγους και για να μαζέψουν ψήφους. Όμως όλοι πρέπει να δουν τα προβλήματα των πολιτών στην καθημερινότητα, τις παράνομες ενέργειες ανθρώπων και ομάδων και να συνεργαστούν με στόχο τη μείωση της βίας, της παρανομίας και πάνω απ’ όλα να εστιάσουν στην πρόληψη και στην αποφυγή θυματοποίησης των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης:
Σεπόλια: «Βροχή» τα εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης
Σεπόλια: Έρχονται δέκα νέα εντάλματα για τους βιασμούς της 12χρονης
Σεπόλια: Αίτηση αποφυλάκισης καταθέτει η υπεράσπιση της μητέρας