Χαλκίδα: Το αποτύπωμα στο κουτί που οδήγησε στην εξιχνίαση

Χαλκίδα: Τα δύο ευρήματα που έριξαν «φως» στην υπόθεση της Χαλκίδας

Δύο ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος στη Χαλκίδα.

Το πρώτο ήταν το αποτύπωμα του κατηγορούμενου σε ένα κουτί που είχε ηλικιωμένη στο σπίτι της με τον ίδιο να μην μπορεί να δικαιολογήσει το πως βρέθηκε εκεί και το δεύτερο είναι υλικό από κάμερα ασφαλείας στη γειτονιά της ηλικιωμένης στο οποίο φαίνεται ο κατηγορούμενος να κινείται προς το σπίτι της την ημέρα της δολοφονίας.

Τα δύο αυτά ευρήματα έβγαλαν από το κάδρο όλους τους υπόλοιπους υπόπτους που ερευνούσαν οι άνδρες του ανθρωποκτονιών.

Από την πρώτη στιγμή ήταν πεπεισμένοι ότι ο δολοφόνος της ατυχής ηλικιωμένης βρισκόταν στην Χαλκίδα και ήταν κάποιος που τη γνώριζε. Η έρευνα ξεκίνησε με τους αστυνομικούς να εξετάζουν τέσσερα πρόσωπα από τον στενό κύκλο της οικογένειας της γυναίκας. Όσο όμως προέκυπταν καινούργια στοιχεία ένας ένας άρχισαν να αποκλείονται μέχρι που τελικά πέρασαν χειροπέδες στον φίλο και συμμαθητή της κόρης της.

Πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν ότι την ημέρα της δολοφονίας ο κατηγορούμενος είχε βρεθεί με την κόρη του θύματος για καφέ. Εκείνη χωρίς να φανταστεί τη συνέχεια και σκεπτόμενοι ότι έχει απέναντι της έναν δικό της άνθρωπο του ανέφερε μεταξύ άλλων σε συζήτηση που είχαν πως αφήνει τα κλειδιά του σπιτιού της μητέρας της σε μια γλάστρα.

Μόλις οι δύο φίλοι χωρίστηκαν τότε εκείνος κατευθύνθηκε προς το σπίτι της γυναίκας.

Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ανέφερε πως ήταν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση λόγω του τζόγου. Γνώριζε ότι η ηλικιωμένη δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη. Πήγε στο σπίτι, άνοιξε την πόρτα και την είδε ξαφνικά μπροστά του, όπως ανέφερε, τότε θόλωσε και την έριξε από τις σκάλες. Εκείνη άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Ο κατηγορούμενος όπως υποστήριξε ακούγοντας τις φωνές της θόλωσε περισσότερο πήρε ένα μαχαίρι και άρχισε να την τραυματίζει. Στη συνέχεια βρήκε τα χρήματα, τα πήρε και εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια ορισμένα από αυτά πήγε και τα έπαιξε στον τζόγο.

Σχετικές ειδήσεις