Κύκλωμα εκβιαστών: Ο «Αρκούδος» και η σύνδεση με τη Μαφία – «Αγριεύουν αυτοί, αγριεύουμε και εμείς»

Αποκαλυπτικοί διάλογοι δείχνουν στις Αρχές τη σύνδεση της Greek Mafia με το κύκλωμα «μπράβων της νύχτας».

Κύκλωμα εκβιαστών: Ο «Αρκούδος» και η σύνδεση με τη Μαφία – «Αγριεύουν αυτοί, αγριεύουμε και εμείς»
3'

Συνολικά 76 καταστηματάρχες σε όλη την Αττική είχαν πέσει θύματα εκβιασμού από το κύκλωμα των «μπράβων της νύχτας» που απειλούσε, εκβίαζε, ξυλοκοπούσε και έβαζε ακόμη και φωτιές σε όσους δεν «πλήρωναν».

Με βασικό πρόσχημα την «προστασία» και αρχηγό τον «Αρκούδο» όπως τον αποκαλούσαν, προχωρούσαν και σε τοποθέτηση βομβών, εκτελώντας τις εντολές των μεγάλων αφεντικών, ηγετικών στελεχών της Greek Mafia.

Σε καταγεγραμμένη συνομιλία ενός εκ των βασικών κατηγορούμενων του κυκλώματος με γυναίκα, φαίνεται η σύνδεση της Greek Mafia με τους «μπράβους της νύχτας». Στον διάλογο που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πατρίς», γίνεται λόγος για ανακατατάξεις μετά τη 14η Ιανουαρίου 2024, όταν και δολοφονήθηκε –όπως λέει– το «μεγάλο αφεντικό» με τα αρχικά Ζ.Β. Αντικαταστάτης του ήταν ένα άλλο ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia, που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, ένας άνδρας με τα αρχικά Β.Π.

Ακολουθεί ο διάλογος:

– Μπράβος: «Ε, τώρα έχει αναλάβει ο Β. Εμείς με αυτόν είμαστε, βέβαια είναι πιο καλά. Είμαστε πιο οργανωμένοι και πάμε καλύτερα».

– Γυναίκα: «Είστε πιο οργανωμένοι, ε;».

– Μπράβος: «Ε βέβαια. Υπήρχαν ανοχές με τον άλλον, κατάλαβες; Ενώ με αυτόν δεν υπάρχουν ανοχές».

Οι «μπράβοι της νύχτας» ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα έπαιρνε εντολές κυρίως από τον Β.Π. και η δεύτερη από έναν άλλο «νονό της νύχτας» με τα αρχικά Μ.Γ. Υπάρχουν στιγμές που τα μέλη της μίας ομάδας μεταπηδούν στη δεύτερη, ενώ, είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που καταγράφεται μεταξύ «Αρκούδου» και ενός «μπράβου»

– «Αρκούδος»: «Αγριεύουν αυτοί, αγριεύουμε και εμείς».

– Μπράβος: Πω πω, Φαρ Ουέστ, Φαρ Ουέστ κανονικά, ε;».

Σύνδεση και με τα πρόσφατα επεισόδια έξω από το «Απόστολος Νικολαΐδης»

Στις συνομιλίες, αποκαλύπτεται και μία άλλη σύνδεση. Μπράβοι πουλούν προστασία και στα γήπεδα. Μάλιστα, τέσσερις από αυτούς βρίσκονται κατηγορούμενοι και σε δεύτερη δικογραφία για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, πριν από μερικές ημέρες. Στους διαλόγους τους, αποκαλύπτουν και τα μεροκάματα στα γήπεδα:

– Μπράβος: «Έλα, σερ».

– Άντρας: «Πού είσαι, αγόρι μου;».

– Μπράβος: «Πού να είμαι; Εδώ, σε ένα γήπεδο και κάνω ένα έξτρα, τι να κάνω ρε φίλε;».

Σε άλλο διάλογο, ένας μπράβος –πάνω στον εκνευρισμό του– λέει σε «συνάδελφο» ότι αυτός κρατά το… Μενίδι.

– Μπράβος 1: «“Το Μενίδι εγώ το κράταγα 35 χρόνια”, μου λέει. Λέω “στα αρχ…α μου, τι κράταγες 35 χρόνια; Τώρα εγώ το κρατάω”, του λέω. Δεν κρατάς εσύ κάτι».

– Μπράβος 2: «Πω, πω. Εντάξει μην… εντάξει, εντάξει».

– Μπράβος 1: «Τώρα που περνάει η μπογιά μου, σε 15 χρόνια δεν θα περνάει. Θα είμαι μπάρμπας, θα είναι άλλοι».

Η δράση τους έχει αποτυπωθεί σε δεκάδες κάμερες ασφαλείας. Για την υπόθεση, κατηγορούνται συνολικά 49 άτομα. Οι Αρχές έχουν συλλάβει 14, με τους 9 να έχουν οδηγηθεί ήδη στη φυλακή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή