Εθισμένος στον τζόγο ο συνοριοφύλακας - Τι είπε στους αστυνομικούς

Ο συνοριοφύλακας αφαιρούσε χρηματικά ποσά από συναδέλφους του σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών.

Εθισμένος στον τζόγο ο συνοριοφύλακας - Τι είπε στους αστυνομικούς
2'

Αυτός είναι ο 28χρονος συνοριοφύλακας, ο οποίος συνελήφθη να «βάζει χέρι» στα προσωπικά αντικείμενα των συναδέλφων του στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Ορεστιάδας.

Συμφωνα με πληροφορίες, στις 30 Ιουλίου ενημερώθηκαν οι αδιάφθοροι Βορείου Ελλάδος ότι μέσα στον Ιούλιο αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά από τα προσωπικά αντικείμενα αστυνομικών που είχαν διατεθεί σε υπηρεσία στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ορεστιάδας.

synoriofylakas.jpg

Συνοριοφύλακας που κατέθεσε είπε, πως ενώ εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας άγνωστος παραβίασε τα προσωπικά του αντικειμενα και αφαίρεσε 20 ευρώ από το πορτοφόλι του. Μάλιστα, όπως είπε, έλειψε μόλις ένα τέταρτο από το γραφείο του και ζήτησε από τον συνοριοφύλακα που συνελήφθη να τον αντικαταστήσει για λίγο, ο οποίος εκείνη την ώρα εκτελούσε καθήκοντα «Σκοπού Κρατητηρίων».

Επίσης, στις 18 Ιουλίου είχε τοποθετήσει το σακίδιό του εντός του γραφείου του Αξιωματικού Υπηρεσίας και αποχώρησε για χρονικό διάστημα δέκα λεπτών περίπου, αφήνοντας μόνο του τον ίδιο συνοριοφύλακα. Όταν επέστρεψε, αντιλήφθηκε ότι το σακίδιο του είχε ανοιχτεί και ερευνηθεί, πλην όμως, για άγνωστο λόγο, δεν είχε αφαιρεθεί χρηματικό ποσό.

Ο συγκεκριμένος συνοριοφύλακας τέθηκε υπό παρακολούθηση, ενώ προσημειώθηκε και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα, το οποίο και παραδόθηκε στον Αρχιφύλακα που θα εκτελούσε την Υπηρεσία ως Αξιωματικός Υπηρεσίας.

Πράγματι χθες λίγο πριν τις 8 το πρωί κι ενώ ο Αρχιφύλακας πήγε για υπηρεσιακούς λόγους σε άλλο χώρο του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., ο συνοριοφύλακας εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του, αφαίρεσε ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των δέκα 10 ευρώ. Λίγο αργότερα, όπως διαπιστώθηκε ο εν λόγω συνοριοφύλακας πήγε σε άλλο χώρο του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. και αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το ιδιωτικό σακίδιο συναδέλφου του.

sinoriofilakas.jpg

Μετά από αυτά, κλιμάκιο των αδιάφορων τον ακινητοποίησε και σε σωματική έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή του το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ και συνελήφθη. Επιπλέον, όπως προέκυψε στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης, ο συνοριοφύλακας είχε κλέψει ακόμα 50 ευρώ από τσάντα αλλού συναδέλφου του.

Απολογούμενος προανακριτικά ο συλληφθείς, αποδέχθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες. Ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο του έτους 2023 αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθότι είναι εθισμένος στον στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου και συνολικά στο διάστημα αυτό έχει ερευνήσει σακίδια συναδέλφων του περίπου τριάντα 30 φορές, εκ των οποίων σε δεκαπέντε 15 περίπου περιπτώσεις αφαίρεσε μικροποσά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή