Κορινθία- Ο Γερμανός τουρίστας περιγράφει τον τρόμο:«Έκανα ό,τι μπορούσα να σώσω την οικογένεια»

Στιγμές τρόμου για μια οικογένεια τουριστών στην Κορινθία, όπως ανέδειξε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του το Newsbomb.gr. Ο ένας Ρομά συνελήφθη λίγες ώρες μετά την εισβολή, ενώ ακόμη δύο το απόγευμα της Δευτέρας.

Κορινθία- Ο Γερμανός τουρίστας περιγράφει τον τρόμο:«Έκανα ό,τι μπορούσα να σώσω την οικογένεια»
4'

Σεσημασμένοι, επικίνδυνοι, ανικανοποίητοι μέχρι να ληστέψουν τα πάντα, από τα θύματά τους. Θρασύτατοι μάλιστα, καθώς δείχνουν ότι δεν φοβούνται ούτε τη συμπλοκή με τα θύματά τους, αλλά ούτε και την αστυνομία.

Αυτοί ήταν οι 4 Ρομά, που σύστησαν πρόσφατα μάλιστα εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατώντας περιοχές της Κορινθίας, με κλοπές και ληστείες, σε οχήματα και κατοικίες.

Τα βίντεο-ντοκουμέντα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr, κατέδειξαν την εγκληματική δράση τους, ενώ μια οικογένεια Γερμανών τουριστών, προσπαθούσε να αμυνθεί στους εισβολείς της κατοικίας τους, με τα τρία παιδιά να κλαίνε με σπαραγμούς. Οι Ρομά δεν σταμάτησαν να επιτίθενται ούτε όταν άρπαξαν όσα χρήματα είχαν τα θύματα, παρά μόνο όταν κατέφθασε στο σημείο η αστυνομία.

Λίγες ώρες αργότερα, οι τρεις από τους τέσσερις συνελήφθησαν. Οι δύο, ανήλικοι. Το γεγονός αυτό καθιστά την εγκληματική τους δράση ακόμα πιο νοσηρή...

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πατέρα της οικογένειας, ο οποίος μπήκε μπροστά και με όποιον τρόπο μπορούσε, προσπάθησε να υπερασπιστεί την οικογένειά του. Τα κατάφερε.

Πρόκειται για τον 46χρονο Sachs Eugen, ο οποίος διαθέτει στη Γερμανία μια μεγάλη εταιρεία φορτηγών. Ο ίδιος, λατρεύει την Ελλάδα, στον βαθμό που αγόρασε το επίμαχο σπίτι, στην Κορινθία, προκειμένου να περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί στην αγαπημένη του χώρα. Η εμπειρία του αυτή, θα του μείνει ανεξίτηλη, αν και τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ χειρότερα...

germanosss.jpg

Όπως περιγράφει στο Newsbomb.gr τα γεγονότα:

«Γύρω στις 4:20 η γυναίκα μου άκουσε έντονους θορύβους από έξω. Πλησίασε το παράθυρο της κουζίνας και εκεί είδε έναν άνδρα να τρέχει. Έτρεξε γρήγορα στην κρεβατοκάμαρα και με ξύπνησε.

Τότε άνοιξα την πόρτα, τους είδα, και τους φώναζα να φύγουν. Στο μεταξύ, πήραμε τηλέφωνο δύο φίλους μου για να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Τους το είπα ότι την κάλεσα, αλλά αυτοί δεν σταμάτησαν και άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα από τα παράθυρα, σπάζοντας τα σιδερένια κουφώματα και την πόρτα στην είσοδο.

1724088777937-83304241-916a4ab9-333.jpg
1724088788078-977533659-f4d51fdd-222.jpg
1724087584714-278972261-b9070369-11.jpg

Έκανα ό,τι μπορούσα για να τους σταματήσω, γιατί είχα τα τρία μικρά παιδιά μου στο σπίτι. Αυτοί όμως δεν αποθαρρύνθηκαν. Τους ρώτησα τι θέλουν, μου είπαν χρήματα και τότε τους ρίξαμε 500 ευρώ. Αυτοί τα άρπαξαν αλλά μετά άρχισαν να σπάνε το παράθυρο του σαλονιού, και ούρλιαζαν πάλι για χρήματα.

Μετά η γυναίκα μου έφερε τα υπόλοιπα χρήματα που είχαμε, 1400 ευρώ. Και πάλι, ήθελαν ακόμα να μπουν.

Τότε, ευτυχώς είδα προβολείς στην πόρτα της εισόδου, ήταν η αστυνομία. Άρχισα να φωνάζω στους αστυνομικούς, και μόνο τότε σηκώθηκαν και έφυγαν, από τον κομμένο φράχτη».

Το βράδυ της Δευτέρας, η οικογένεια του Sachs Eugen ήταν ήδη στη Γερμανία. Τον ενημερώνουμε ότι οι ληστές συνελήφθησαν. «Μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία, πολύ χαίρομαι», ήταν η αυθόρμητη απάντησή του.

Δεν του είπαμε, ότι όπως είναι το νομοθετικό σύστημα της Ελλάδας, παρά τις βελτιώσεις των τελευταίων χρόνων, δεν αποκλείεται όταν θα ξαναέρθει στο σπίτι του, αυτοί οι άνθρωποι που τρομοκράτησαν και λήστεψαν την οικογένειά του, να είναι... ελεύθεροι...

Δείτε τις στιγμές τρόμου από τη θρασύτατη εισβολή στα ντοκουμέντα του Newsbomb.gr:

Τρεις συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τη Δευτέρα τους τρεις δράστες από τους τέσσερις δράστες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, εγκληματική οργάνωση, και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αναζητείται ακόμη ένας.

Σοκάρει το γεγονός ότι οι δύο από τους τέσσερις, είναι ανήλικοι.

Όπως αποδείχτηκε, οι ίδιοι όλες τις τελευταίες ημέρες προέβαιναν σε εγκληματικές δράσεις, κλοπές και ληστείς.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.6.2024 έως και σήμερα, οι παραπάνω κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών σε οικίες, καθώς και την τέλεση κλοπών δίκυκλων μοτοσυκλετών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.6.2024 έως και σήμερα, στην Κορινθία, οι 2 ημεδαποί, ηλικίας 44 και 19 ετών, αντίστοιχα, μαζί με τους 2 ανήλικους ημεδαπούς διέπραξαν 5 περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσυκλετών, 2 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και 3 περιπτώσεις ληστειών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα και χρυσαφικά, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, περί τις 7.500 ευρώ.

Τέλος, συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή