Πλιάτσικο στα καμένα On camera: Έφοδοι Ρομά στις πυρόπληκτες περιοχές

Χωρίς καμία αίσθηση κοινωνικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, ορισμένοι δίνουν τη χαριστική βολή στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, πραγματοποιώντας... πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες τους στη βορειοανατολική Αττική. Την ίδια ώρα, καταγράφονται οι ζημιές, από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική.

Πλιάτσικο στα καμένα On camera: Έφοδοι Ρομά στις πυρόπληκτες περιοχές
3'

Περιπολίες στα καμένα πραγματοποιούν αστυνομικοί, καθώς, δυστυχώς όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, κάποιοι, συνήθως Ρομά όπως και τώρα, δεν διστάζουν να πραγματοποιούν πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες των συμπολιτών μας.

Ήδη οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 46χρονο Ρομά στην οδό Μυλοποτάμου της Πεντέλης, ο οποίος έκλεβε ότι μπορούσε από καμένο σπίτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 17 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στο σύνολο των πυρόπληκτων περιοχών.

Το Star φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο με έναν Ρομά να λεηλατεί ό,τι απέμεινε από τον πόνο του άλλου... Η δικαιολογία του ήταν ότι... ήταν εκεί «για να βοηθήσει»!

Ο άνδρας έχει ταυτοποιηθεί και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, ομάδες Ρομά βρέθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές ακόμα και την ώρα που τα σπίτια καίγονταν!

Αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών επιτηρούν μέρα και νύχτα τις γειτονιές προκειμένου να αποτραπεί το πλιάτσικο.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή σε περιπολίες δυνάμεων της Ασφάλειας και της Τάξης (Άμεση Δράση, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ) να πραγματοποιούν συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους σε άτομα που δεν έχουν κανέναν λόγο να κυκλοφορούν στις περιοχές ου επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική και όσοι κρίνονται ύποπτοι να τους απαγορεύεται η είσοδος στις πληγείσες περιοχές και να πραγματοποιούνται αμέσως προσαγωγές.

Πυρόπληκτοι μάλιστα προτιμούν να μην απομακρυνθούν από τις καμένες κατοικίες τους, ώστε να τις προστατέψουν από το πλιάτσικο!

Δείτε το βίντεο του Alpha με τους ελέγχους και τις περιπολίες των αστυνομικών:

104 τα ακατάλληλα σπίτια

Από την Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024, τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε καθημερινή βάση και πραγματοποιούν ελέγχους και αυτοψίες σε κτιριακές υποδομές σε περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκαν τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ – υπό την καθοδήγηση της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής – με περισσότερους από 60 μηχανικούς και πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε οκτώ Δήμους της Αττικής, έχοντας ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου των αυτοψιών, το οποίο και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες σε συνέχεια επικοινωνίας και συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες και τους Δήμους της περιοχής.

Ειδικότερα, οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ έλαβαν χώρα σε πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους, καθώς οι επισκέψεις και οι αυτοψίες εδράζονται στην καθοδήγηση και ενημέρωση από τα στελέχη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνολικά, μέχρι τώρα, στους παραπάνω οκτώ Δήμους της Αττικής, διενεργήθηκαν 184 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 158 σε κατοικίες, 21 σε αποθήκες, 2 σε δημόσια κτίρια και 3 σε επαγγελματικούς χώρους.

Από αυτές τις αυτοψίες έχει προκύψει πως 104 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 40 και 64 αντίστοιχα. Επίσης, 54 κατοικίες χαρακτηρίζονται – μετά και τη διενέργεια των αυτοψιών – ως κατάλληλα για χρήση («πράσινα») με κάποιες – ενδεχομένως – ελαφριές ζημιές.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ και τις επόμενες ημέρες στην Αττική, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους, οι οποίοι συγκεντρώνουν τα αιτήματα των πολιτών.

Τέλος, όσο αφορά το έργο των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής που είναι, επίσης, στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες σε επιχειρήσεις, έχουν καταγραφεί, μέχρι τώρα, 30 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή