Συνελήφθη 42χρονος, αρχηγός συμμορίας που άδειαζε ταμειακές στη βορειοανατολική Αττική

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 42χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Συνελήφθη 42χρονος, αρχηγός συμμορίας που άδειαζε ταμειακές στη βορειοανατολική Αττική
1'

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη, πρωινές ώρες χτες (11-9-2024) στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής ο εν λόγω άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών για απόπειρα κλοπής, απείθεια και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αστυνομεύουν την περιοχή των Αχαρνών έκριναν ύποπτο τον 42χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Όταν είδε τους αστυνομικούς ο 42χρονος διέφυγε τρέχοντας πεζός και μετά από πεζή καταδίωξη ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Κατά την ακινητοποίησή του απώθησε τους αστυνομικούς και επιχείρησε να αφαιρέσει τον υπηρεσιακό οπλισμό ενός αστυνομικού χωρίς να τα καταφέρει.

Ακόμη, κατά τον έλεγχο στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και κοκαΐνης ενώ οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές και βούλευμα για κλοπή.

Ο 42χρονος κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2024, μαζί με έτερο 45χρονο, διέπραττε κλοπές χρηματικών ποσών από ταμειακές μηχανές καταστημάτων στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Κατά την διάπραξη των κλοπών, ο 42χρονος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου αναμένοντας στο εσωτερικό «επιχειρησιακού οχήματός» στο οποίο είχαν τοποθετήσει λευκή ταινία στις πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μην ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή