Απάτη ΦΠΑ: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις αναλήψεις χιλιάδων ευρώ – Ποιοι ήταν οι «μπροστάρηδες»

Ήταν τόσα πολλά τα μαύρα χρήματα που έβγαζαν τα αρχηγικά μέλη της απάτης με το ΦΠΑ που δεν προλάβαιναν να τα ξεπλένουν.

Απάτη ΦΠΑ: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις αναλήψεις χιλιάδων ευρώ – Ποιοι ήταν οι «μπροστάρηδες»
1'

Τα ποσά που ξόδεψαν για τα… ψώνια τους, «ζαλίζουν». Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr έδωσαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για να νοικιάσουν πολυτελή οχήματα όπως Porsche και Jaguar. Κοντά στις 150.000 ευρώ για Rolex και κοσμήματα. Ενώ φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν διακοπές σε χλιδάτα ξενοδοχεία και να ταξιδεύουν σε Ελλάδα, Ευρώπη και Ντουμπάι. Χαρακτηριστικό είναι ότι για τη διαμονή τους σε Resort της Μεσσηνίας ξόδεψαν 8.000 ευρώ.

Τα ηγετικά στελέχη πρόσεχαν πολύ τις επικοινωνίες τους και δεν διαφήμιζαν την πολυτελή ζωή τους.

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ένα από τα αρχηγικά μέλη είναι πασίγνωστος επιχειρηματίας κι έχει εστιατόρια και μπαρ στο κέντρο της Αθήνας και τα Βόρεια Προάστια.

Οι αρχηγοί είχαν στήσει 29 εταιρείας - φαντάσματα και πίσω από αυτές υπήρχαν ακόμα 430 βοηθητικές εταιρείας. Για… Διαχειριστές έβαζαν τοξικοεξαρτημένους και άστεγους τους οποίους μάλιστα πλήρωναν μηνιαία με το ποσό να ξεκινά από 400 ευρώ και να φτάνει μέχρι τα 800 ενώ τους είχαν υποσχεθεί 3.500 ευρώ εφάπαξ όταν κλείσουν την εταιρεία.

Οι διαχειριστές δεν έκαναν βήμα χωρίς την εντολή των αρχηγών. Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsbomb βλέπουμε τη στιγμή που μέλη πηγαίνουν σε τράπεζες και ΑΤΜ και προχωρούν σε αναλήψεις ποσών. Μάλιστα ένα από αυτά μέσα σε 3 μέρες φρόντισε να προχωρήσει σε ανάληψη 118.000 ευρώ.

Πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν ότι η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα δικογραφία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή