Ταξιτζήδες οι Ρομά με το Rolex: Είχαν μπει στις πιάτσες για να «ξεπλύνουν» χρήματα από ληστείες
Εκτός από οδηγοί ταξί ήλπιζαν να μπουν και στο επιχειρείν ως ιδιοκτήτες γνωστών αλυσίδων καφέ αναζητώντας χώρους σε περιοχές φιλέτα όπως τη Γλυφάδα και το Κολωνάκι
Μέχρι και στις πιάτσες των ταξί είχαν μπει οι Ρομα με τα ROLEX με σκοπό να "ξεπλύνουν" τα χρήματα από τις ληστείες και τις διαρρήξεις.
Σύμφωνα με την ενδελεχή έρευνα της ασφάλειας ένα από τα μέλη είχε στα χέρια του άδεια για ταξί. Η εκμίσθωση της άδειας κόστιζε 26.000 ευρώ και εκείνος ήδη είχε δώσει ως εγγύηση - με μεγάλη άνεση - τις πρώτες 4.000 ευρώ.
Τα «όνειρα» για... επιχειρήσεις
Κάποιοι ευελπιστούσαν να γίνουν οδηγοί ταξί ώστε να μπορούν να δικαιολογούν ορισμένα από τα ποσά που ειχαν βάλει στην τσέπη τους από την παράνομη δράση τους.
Εκτός από οδηγοί ταξί ήλπιζαν να μπουν και στο επιχειρείν ως ιδιοκτήτες γνωστών αλυσίδων καφέ αναζητώντας χώρους σε περιοχές φιλέτα όπως τη Γλυφάδα και το Κολωνάκι προτείνοντας να δίνουν ακόμα και 10.000 ευρώ νοίκι το μήνα.
Αλλοι πάλι μόλις 2 μήνες μετά την αποφυλάκιση τους ίδρυσαν επιχειρήσεις ενώ οι σύζυγοι τους έγιναν ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Γέρακα εν μια νυκτί δίνοντας ακόμα και 40.000 ευρώ σε μετρητά για την αγορά τους.
Υπήρχαν και εκείνοι που για να "ασπρίσουν" τα χρήματα από τις "χρυσές" ληστείες σε εφοπλιστές ανακαίνιζαν τα σπίτια τους και τοποθετούσαν αλουμίνια τελευταίας τεχνολογίας όπως και πόρτες ασφαλείας και ηλεκτρικά ρολά θωράκισης των οικείων τους αξίας χιλιάδων ευρώ.
Οι συνομιλίες που τους «καίνε»
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν συλληφθεί από 3 έως 12 φορές ο καθένας, τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ενώ ορισμένοι ήταν και κρατούμενοι σε φυλακές. Έτσι παρά το γεγονός πως είχαν βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, εκείνοι αδίστακτα, όχι μόνο συνέχιζαν τις πράξεις τους αλλά ήταν και ιδιαίτερα βιαιοι όταν αντιστέκονταν να θύματα τους και απειλούσαν όποιον δεν συνεργαζόταν μαζί τους .
Οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν "τσίμπησαν" συνομιλίες που δείχνουν την απαξία τους προς την ανθρώπινη ζωή.
Σε πρόσωπο που δεν συνεργαζόταν μαζί τους του είπαν πως θα τον κάνουν "δόλωμα" για τα ψάρια και συγκεκριμένα :
"Θα σε κάνω κιμά και θα σε ρίξω στο λιμάνι, για δόλωμα θα σε βάλω". Σε άλλον είπαν πως :"Σε έχω στα χέρια μου, σε έχω δεμένο χειροποδαρα"
Οι «κώδικες» που χρησιμοποιούσαν
Ήταν από τις πιο σκληρές εγκληματικές οργανώσεις που "χτυπούσε" κυρίως στην Αττική και "εγδυνε" ακόμα και σπίτια εφοπλιστών, αδιαφορώντας για τις κάμερες που τους κατέγραφαν.
Είχαν ρόλους και οργάνωση που τους επέτρεπε να κινούνται συντονισμένα ενώ μπροστά στα θύματα μιλούσαν με κωδικούς. Για παράδειγμα "καλώδιο αποκαλούσαν τον συνεργό και πολλές φορές όταν βρίσκονταν στα σπίτια των θυμάτων τους και προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ έλεγαν :" Να βγει το καλώδιο"ή" Στείλε πάνω το καλώδιο " έτσι ώστε να αναλάβει δράση το δεύτερο μέλος και να εισβάλλει στο σπίτι αναζητώντας χρήματα και τιμαλφή όσο το πρώτο μέλος απασχολούσε το ανυποψίαστο θύμα.