Σάτυρος έπειθε ανήλικα κορίτσια να του στέλνουν πορνογραφικό υλικό μέσω διαδικτύου

Στη σύλληψη ενός 44χρονου προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις κατηγορίες τηςπορνογραφίας ανηλίκων, της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Σάτυρος έπειθε ανήλικα κορίτσια να του στέλνουν πορνογραφικό υλικό μέσω διαδικτύου
2'

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 44χρονου, μετά τη καταγγελία που έκανε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού το οποίο είχε πέσει στα «δίχτυα» του δράστη.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η γυναίκα, τον Ιούλιο του 2015, πλησίασε την κόρη της μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ένας άγνωστος, που της συστήθηκε ως 21χρονος.

Μετά από συνομιλίες που είχαν τους επόμενους μήνες, η ανήλικη του έστειλε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του και τηλεφωνικά.

Μετά από σχετικό βούλευμα που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που την οδήγησε χθες Τρίτη (24/11) στο σπίτι του 44χρονου.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο κι ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Συγκεκριμένα προέκυψε μεταξύ άλλων ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και ότι στο κινητό του τηλέφωνο υπήρχε αποθηκευμένη επαφή της 13χρονης.

Μάλιστα εκτός από τις φωτογραφίες που του είχε στείλει η 13χρονη (σε κάποιες εκ των οποίων ήταν γυμνή ή ημίγυμνη) και τις γυμνές φωτογραφίες που απέστειλε ο ίδιος στην ανήλικη καθώς και συνομιλίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, βρέθηκαν πολλές φωτογραφίες και άλλων ανηλίκων, τους οποίους προσπαθεί τώρα η αστυνομία να ταυτοποιήσει.

Ο 44χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 11188

· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

· Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή