ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νικολακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Απρόσιτη» πλέον η Δικαιοσύνη

Αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος για τα δικαστικά έξοδα με την επιβολή πληρωμής δικαστικού ενσήμου. 
Νικολακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Απρόσιτη» πλέον η Δικαιοσύνη
1'

«Η πρόσφατη επιβολή πληρωμής δικαστικού ενσήμου και επί αναγνωριστικών αγωγών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου έχει ως συνέπεια η Δικαιοσύνη να είναι πλέον απλησίαστη για μεγάλη μερίδα των πολιτών» τόνισε στο Newsbomb.gr ο κ. Γεώργιος Νικολακόπουλος Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο & ΣτΕ.

Ειδικότερα, αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος αυτών των υποθέσεων με συνέπεια πολλοί συμπολίτες μας να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα έξοδα και ουσιαστικά να μην μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

O κ. Γεώργιος Νικολακόπουλος Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο & ΣτΕ.

«Ενδεικτικώς αναφέρω ότι για μία αγωγή με απαίτηση 300.000 ευρώ η επιπλέον επιβάρυνση, ήτοι η πληρωμή του δικαστικού ενσήμου, είναι 3.177,60 ευρώ! Επισημαίνεται ότι η πληρωμή αυτή υπολογίζεται βάσει του διεκδικούμενου ποσού και όχι αυτού που τελικά θα επιδικαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Μάλιστα, «η νέα τροπολογία θα ισχύσει και στις σχετικές αγωγές που εκκρεμούν και θα συζητηθούν από την 01-01-2020! Αυτό είναι άδικο διότι όποιος προσέφυγε στα Δικαστήρια προ της ανωτέρω διάταξης, προχώρησε στην αγωγή με γνώμονα και τον υπολογισμό των εξόδων» επισημαίνει ο κ. Νικολακόπουλος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο «είναι κρίμα ένας αδικούμενος πολίτης να αποθαρρύνεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, λόγω των αυξημένων εξόδων, και ουσιαστικά αυτός που βλάπτει κάποιον να μένει ατιμώρητος αν ο αντίδικος του είναι οικονομικά αδύναμος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γρεβενά: Ο 45χρονος αποπλάνησε την 12χρονη εν γνώσει της μητέρας της και τώρα ζητά…να την παντρευτεί

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή