Κούγιας: «Είμαι κατά όλων των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα»

Σε τέσσερις άξονες στηρίζονται οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που παρουσίασαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας 

Ο Άλέξης Κούγιας
Ο Άλέξης Κούγιας
Intimenews/Δημήτρης Καπάνταης
3'

Για τον νέο Ποινικό Κώδικα, με τον οποίο δεν συμφωνεί, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Mega ο Αλέξης Κούγιας.

«Όλα όσα λέμε είναι ο παλιός Ποινικός Κώδικας. Ο ΠΚ άλλαξε μετά από 70 χρόνια, την 01/07/2019 και τέθηκε με ένα βάρβαρο τρόπο σε ισχύ. Εγώ είμαι κατά όλων των αλλαγών. Σκληρές ποινές υπάρχουν στις κοινωνίες που δεν έχουν παιδεία και δημοκρατία. Ένα από τα θετικά της ΕΕ ήταν ότι θεώρησαν ότι έχουμε παιδεία και δημοκρατία ώστε να ενταχθούμε. Οι ποινές που προβλέπονται στην Ελλάδα είναι πρωτοφανείς. Μόνο στις χώρες της Αφρικής επιβάλλονται τέτοιες ποινές. Γυρίζουμε πίσω, είναι οπισθοδρόμηση. Η ελληνική κοινωνία, ενώ μπήκε στην ΕΕ, ενώ θεωρείται ώριμη κοινωνία, γυρίζει σε μια κοινωνία βαρβαρότητας. Μέσα σε δύο χρόνια δε δοκιμάστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Γυναικοκτονίες – Έντεκα αυτή τη χρονιά

Αναφερόμενος στην περίπτωση της νέας γυναικοκτονίας στη Ρόδο, ο ίδιος είπε ότι: «Σε λίγο καιρό θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας. Έχω ζήσει όλες τις ανθρωποκτονίες των τελευταίων 45 χρόνων. Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής των ανθρώπων. Έχει αλλάξει ο τρόπος της κοινωνικής επαφής, η αντιμετώπιση της ζωής από τους ίδιους τους ανθρώπους. Τα πράγματα παλιότερα ήταν διαφορετικά, τότε οι άνθρωποι δημιουργούσαν μία σχέση με την απευθείας επαφή. Τώρα οι άνθρωποι γνωρίζονται σε ελάχιστο χρόνο και μέσα από τα social media, όπου ο καθένας παρουσιάζει την ιδανικότητα και όχι την πραγματικότητα. Η πανδημία λειτούργησε ευεργετικά για πολλούς ανθρώπους. Λόγω ότι δεν υπήρχε εργασία, υπήρξαν ζευγάρια που ήρθαν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Θα έπρεπε το έγκλημα να έχει μείωση και όχι αύξηση».

«Ένα έγκλημα δεν οφείλεται μόνο στην ανδρική συμπεριφορά»

«Τελευταία έχει συγκεντρωθεί το μένος απέναντι στους άνδρες. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι ένα έγκλημα δεν οφείλεται μόνο στην ανδρική συμπεριφορά. Στην ανθρωποκτονία η συμπεριφορά του θύματος προς το δράστη είναι μια συνθήκη που λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τους δικαστές. Μιλάμε για τους δράστες και έχουμε αγιοποιήσει τα θύματα. Στο παρελθόν είχαμε μεγάλο ποσοστό και ανδροκτονιών. Σήμερα είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους για να δημιουργήσεις σταθερές σχέσεις. Βλέπουμε ότι γίνονται γυναικοκτονίες σε σταθερές σχέσεις», τόνισε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι «μπορεί μια γυναίκα να μην έχει τη δυνατότητα να λύσει τα προβλήματά της πηγαίνοντας σε ένα ψυχολόγο ή ένα δικηγόρο. Η κοπέλα στη Ρόδο ήταν δασκάλα, και ήταν και 31 ετών. Εννιά μήνες που πέρασε με το δράστη, θα είχε δει αποκλίσεις στη συμπεριφορά του. Δεν την πρόλαβε ο θάνατος, την πρόλαβε ο κακός άνθρωπος. Οι άνθρωποι που αφαιρούν ανθρώπινη ζωή, δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Οργή και θρήνος στο νησί για τη δολοφονημένη Ντόρα

Πώς συνελήφθη Έλληνας διακινητής μεταναστών με υπερπολυτελές τζιπ

The 2night Show: Ο Αρναούτογλου επιστρέφει με συμπαρουσιαστή - έκπληξη!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή