Ρούλα Πισπιρίγκου: Το αλαλούμ με τη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας - Θα ληφθεί υπόψη στην έρευνα;

Πάτρα: Ένα σημαντικό προσωπικό στοιχείο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του θύματος δηλαδή της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, εδώ και 3 ημέρες κάνει… βόλτες για να καταλήξει τελικά στα χέρια της ανακρίτριας.
Σημαντικά ερωτήματα προκύπτουν για τους χειρισμούς συνολικά στην υπόθεση.

Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν πως η ανακρίτρια δεν θα παραλάβει την σχολική τσάντα από το δικηγόρο των συγγενών της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη, τελικά μετά την δεύτερη επίσκεψη του στο γραφείο της, η τσάντα παρελήφθη. Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι η παραλαβή έγινε προκειμένου να παραδοθεί η τσάντα σε δημόσια αρχή, ενώ πληροφορίες σημειώνουν ότι η 18η ανακρίτρια παρέλαβε απλώς με τη λήψη σχετικής κατάθεσης την σχολική τσάντα, αλλά δεν έχει αποφασίσει αν θα την εντάξει στη δικογραφία και θα την καταστήσει στοιχείο της.

Μάλιστα, η κατάθεση του δικηγόρου Ανδρέα Θεοδωρόπουλου σχετικά με το πως έφτασε στα χέρια του η τσάντα της 9χρονης αναμένεται να ελεγχθεί από τις αρχές, αφού η κίνηση του αυτή μπορεί να «αχρηστεύσει» ένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο. Την ίδια ώρα βέβαια, σημαντικά ερωτήματα προκύπτουν για τους χειρισμούς συνολικά στην υπόθεση, αφού τόσους μήνες μετά την αποκάλυψη της ιστορίας υπήρχαν στοιχεία στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, το οποίο -κατά τον κ. Θεοδωρόπουλο- βρέθηκε ορθάνοιχτο.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» χθες το πρωί, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην είσοδο των δικηγόρων των συγγενών της σπιτονοικοκυράς στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, σημείωσε «με εξέπληξε, δεν το περίμενα», ενώ για την έρευνα που διενεργήθηκε από την αστυνομία είπε πως «έχει γίνει ενεδελεχής έρευνα στο ισόγειο διαμέρισμα της οικογένειας Δασκαλάκη, όχι όμως στης Κούτρα».
Σχολιάζοντας τα ευρήματα στη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας ξεκαθάρισε πως «ένα αποδεικτικό στοιχείο που αγνοείται για 3 μέρες χάνει κάθε αποδεικτική ισχύ. Αν υπήρχε κάτι, κάποιο εύρημα θα το είχε μάθει όλη η Ελλάδα». Η κίνηση αυτή του δικηγόρου έχει προκαλέσει την και του συνηγόρου του Μάνου Δασκαλάκη, Δ. Καράμπελα: «Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Έμεινε στα χέρια του ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Ποιος ξέρει τι προσθήκες, τι αφαιρέσεις μπορεί να έχουν γίνει στο περιεχόμενο της τσάντας!».
Στον αντίποδα, ο κ. Θεοδωρόπουλος εξερχόμενος του γραφείου της ανακρίτριας δήλωσε: «Οι ερωτήσεις της ανακρίτριας κινήθηκαν στο ακίνητο στο οποίο ανήκε στην αποβιώσασα. Εμείς οι πληρεξούσιοι δικηγόροι απαντήσαμε ότι νομιμότατα εισήλθαμε στην οικία επί της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα. Και επίσης πως βρέθηκε το ιδιόχειρο σημείωμα της άτυχης Τζώρτζινας στο σπίτι και ποιο πρόσωπο το έχει υποδείξει και δημοσιοποιήσει σε τηλεοπτικό μέσο. Η σχολική τσάντα της Τζώρτζινας είχε μέσα σχολικά βιβλία, κάποιες ζωγραφιές οι οποίες δείχνουν το τι περνούσε και η ανάλυση τους περαιτέρω θα γίνει από τον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η ανακρίτρια. Δεν αποκρύφθηκε τίποτα, νόμιμα την κατείχαμε, μπορέσαμε και διαφυλάξαμε το αντικείμενο που περιέχει πολύτιμες πληροφορίες για την τακτική ανάκριση και το θεωρεί η 18η ανακρίτρια ως αποδεικτικό μέσο γι’ αυτό και το δέχτηκε σήμερα από την πολύωρη κατάθεση που δώσαμε σε εκείνη».

«Μηδενική αποδεικτική αξία η τσάντα»

Μετά την παράδοση της τσάντας, κλήθηκε από την ανακρίτρια ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα. «Συντάχθηκε έκθεση και δόθηκε ένορκη κατάθεση από τον συνάδελφο που παρέδωσε την τσάντα. Ομολογήθηκε η είσοδος χωρίς την άδεια του δικαστηρίου μέσα στον χώρο που βρέθηκε η τσάντα, τρεις φορές, και ότι αφαιρέθηκε από τον χώρο. Την κράτησε για 4 μέρες από τότε που την αφαίρεσε. Η συγκεκριμένη τσάντα και ό,τι άλλο υπήρχε ήταν προσδιορισμένα σε χρόνο προ 2ετιας ή 3τιας και θεωρήθηκε ότι έχουν μικρότερη ή και καμία αποδεικτική αξία. Η αποδεικτική αξία του περιεχομένου της τσάντας είναι ανύπαρκτη, είναι στοιχεία που δεν ελήφθησαν από τα αρμόδια όργανα με τη σωστή διαδικασία, και για 4 μέρες ήταν στην κατοχή αγνώστων υπό άγνωστες συνθήκες. Δεν υπάρχει στοιχείο που να επιβεβαιώνει την αξία τους, δεν ξέρουμε καν αν είναι του παιδιού η ζωγραφιά ή τα άλλα κείμενα. Έχουν αποκτηθεί με παράνομη πράξη».