Folli Follie - Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: «Δεν ήθελα να είμαι ο γιος του πατέρα μου»
Μάλιστα, αναφερόμενος στους δικούς τίτλους σε διάφορες θυγατρικές του ομίλου σχολίασε ότι σε όλες σχεδόν ήταν άμισθος
Απεκδυόμενος κάθε ευθύνης για την υπόθεση της Folli Follie εμφανίστηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, γιος του ιδρυτή της εταιρίας, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή πως «σχετικά με τη διοίκηση στη μητρική εταιρία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο πατέρας μου και υπήρχε ο Βασίλης Αγαπητός που ήταν γενικός διευθυντής. Η συνεισφορά της επιτυχίας του πατέρα μου στην Ασία ήταν διάχυτη σε όλον τον όμιλο. Αυτό που έκανε ο πατέρας μου, δεν έχει ξαναγίνει με κάποιο brand. Ακόμα και σήμερα αν επισκεφτείτε κάποια μεγάλη πρωτεύουσα της Ασίας, ανεξαρτήτως αν κάποιος είχε αγοράσει ένα προΐόν, θα ήξερε το όνομα της εταιρείας».
Μάλιστα, αναφερόμενος στους δικούς τίτλους σε διάφορες θυγατρικές του ομίλου σχολίασε ότι σε όλες σχεδόν ήταν άμισθος. «Για εμένα ήταν σημαντικό να χτίσω κάτι δικό μου και να μην είμαι απλά ο γιος του Κουτσολιούτσου, Ήθελα να βάλω το λιθαράκι μου. Λάμβανα 300.000 ευρώ ετησίως ως μέλος ΔΣ με κλειστό συμβόλαιο» είπε και δηλώνοντας περήφανος για όσα κατάφερε η εταιρία, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος περιέγραψε στο δικαστήριο πως χτίστηκε η αυτοκρατορία της οικογένειας στη χώρα.
«Δημιουργήσαμε την επιτροπή στρατηγικής για να υπάρχουν συνέργειες σε όλα τα επίπεδα. Το όραμα μας έπαιρνε σάρκα και οστά και ήταν κάτι που δεν είχε καταφέρει κανείς στην Ελλάδα. Δύσκολα θα το καταφέρει κάποιος άλλος και μακάρι να βρεθεί κάποιος να το καταφέρει. Είχαμε δημιουργήσει προϊόντα για κάθε φάση της ζωής ενός άνθρωποι, παιδικά, εφηβικά (all star converse), μεγαλώνοντας είχαμε μόδα, παπούτσια, αξεσουάρ, κοσμήματα, ρολόγια, καλλυντικά. Ήμασταν πολύ περήφανοι γιατί βλέπαμε την ανταπόκριση» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε όλες τις μεγάλες συνεργασίες που πέτυχε ο όμιλος στο εξωτερικό.
«Όταν έχεις μια τρύπα στο ταμείο στην εταιρία αυτό δε σημαίνει ότι αυτά τα χρήματα υπήρχαν ως μετρητά όλο το χρόνο. Οι καμπύλες σε αυτή τη δουλειά είναι τεράστιες. Η μόδα είναι 6 μήνες πριν. Στην Ελλάδα είχαμε 42 εκατομμύρια κεφάλαιο κίνησης» είπε ο κατηγορούμενος και αναφέρθηκε στη συνέχεια στη εταιρία Dufry, εταιρία που δραστηριοποιείται στα αεροδρόμια με προϊόντα αφορολόγητων ειδών.
«Στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων δείξαμε μεγάλη αντοχή, επενδύσαμε, αυξήσαμε θέσεις εργασίας και πρέπει να αναγνωριστεί σε όλη την ομάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος, που αναφερόμενος αργότερα στο ΔΣ της εταιρίας εξήγησε πως ενέκρινε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και δεν υπήρχε εικόνα για κάθε μια θυγατρική.
«Το ΔΣ ενημερωνόταν για τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και όχι για κάθε θυγατρική. Υπήρχε μία εισήγηση. Ίσως να γινόταν και διά περιφοράς λόγω φόρτου εργασίας. Αυτό γινόταν ακόμα και στα Attica», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Η απολογία συνεχίζεται.