Καραϊβαζ: Ενοχή των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας - Κίνητρο της δολοφονίας οι αποκαλύψεις

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είναι απλή. Είναι στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος», επισήμανε η εισαγγελέας

Καραϊβαζ: Ενοχή των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας - Κίνητρο της δολοφονίας οι αποκαλύψεις
2'

Την ενοχή των δυο αδελφών που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε η εισαγγελέας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αποδίδοντας δε, το κίνητρο στις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει ο δημοσιογράφος για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα.

«Θα ξεκινήσω από το τέλος. Οι κατηγορούμενοι τελέσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβαζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος» είπε η εισαγγελική λειτουργός και συμπλήρωσε: «Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

Αποδομώντας τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι βρέθηκαν στην περιοχή για να μοιράσουν φυλλάδια της επιχείρησης τους. «Οι υπάλληλοι της επιχείρησης δεν είπαν ότι μετέβαιναν στον Άλιμο για εργασίες. Μόνο μια γυναίκα είπε κάτι σχετικό, η οποία αποδείχθηκε όμως ότι είχε πολύ στενή εργασιακή σχέση με τον έναν κατηγορούμενο και θα έκανε ό,τι μπορούσε για να τον βοηθήσει», σημείωσε η εισαγγελέας και συνέχισε λέγοντας πως αν και στο μικροσκόπιο των αρχών είχε μπει το περίφημο βαν, επειδή η εταιρεία στην οποία ανήκε ήταν στο όνομα της συντρόφου του ενός κατηγορουμένου, αυτό καθυστέρησε την εξέλιξη των πραγμάτων.

Η εισαγγελέας στο κλείσιμο της πρότασης της ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας για τον 49χρονο αδελφό του 41χρονου που εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που πυροβόλησε το δημοσιογράφο. Κατά την εισαγγελέα για τον 49χρονο η κατηγορία πρέπει να μετατραπεί σε άμεση συνεργεία σε ανθρωποκτονία, ενώ ζήτησε να απαλλαγεί για τα αδικήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής αγόρευσης ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή