Απόστολος Λύτρας: «Δικαιώθηκε ένας δικαστικός αγώνας» – Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκιση

«Ο εντολέας μου ζήτησε ξανά συγγνώμη για την πράξη του, δικαιώθηκε ένας δικαστικός αγώνας», υποστήριξε ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, μετά την αποφυλάκιση του τελευταίου. Τι είπε ο ποινικολόγος.

Απόστολος Λύτρας: «Δικαιώθηκε ένας δικαστικός αγώνας» – Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκιση
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.
2'

«Ζητά ξανά συγγνώμη», τόνισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα μετά την αποφυλάκιση του τελευταίου. Με βούλευμα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ποινικολόγουμε περιοριστικούς όρους, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας.

Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη, όπως ανέφερε ο Πέτρος Πανταζής. «Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του», υπογράμμισε.

Η στιγμή της εξόδου του Απόστολου Λύτρα από τις φυλακές Κορίνθου και οι πρώτες δηλώσεις:

Οι κόρες, η πρώην σύζυγος και η αδελφή του παρέλαβαν τον Απόστολο Λύτρα από τις φυλακές. Σε μία σύντομη τοποθέτηση, ο ποινικολόγος ανέφερε ότι «θα τα πούμε όλα εν καιρώ, ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν, τους δικηγόρους μου και την οικογένειά μου».

Οι περιοριστικοί όροι που επεβλήθησαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο:

Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της, σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.

Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Μονάχα επιτρέπεται η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο, μέσω δικηγόρων.

Επιπλέον, στους περιοριστικούς όρους αναφέρεται ότι σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας του δικηγόρου με το ανήλικο τέκνο που έχει με το θύμα, η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ενώ, κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

Τέλος, οι δικαστές επέβαλαν στον Απόστολο Λύτρα τον όρο να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

Ο δικηγόρος του ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής, υπογράμμισε αναλυτικά ότι «δικαιώθηκε ένας νομικός αγώνας, είχαμε πει από τη πρώτη στιγμή ότι οι κατηγορίες που αφορούν τον κ. Λύτρα είναι πλημμελήματα. Ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που έκανε ο Απόστολος Λύτρας την πρώτη ημέρα ενώπιον της κυρίας Ανακρίτριας, πως ζητά συγγνώμη κι ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει σε αυτό που έκανε στην οικογένειά του».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή